Adrian Gheorghe este noul preşedinte al CNAS
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Adrian Gheorghe, la conducerea CNAS
Adrian Gheorghe, la conducerea CNAS
Adrian Gheorghe este noul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, potrivit unei decizii semnate de prim-ministru și publicată în Monitorul Oficial.

Numirea s-a făcut la propunerea ministrului sănătății, Vlad Voiculescu. Adrian Gheorghe are 35 de ani și a lucrat din 2018 ca economist în domeniul finanțării sănătății la Departamentul de epidemiologie și boli infecțioase la Imperial College London.

A lucrat timp de doi ani la London School of Hygiene and Tropical Medicine, cercetător în evaluare economică în Departamentul de Sănătate Globală şi Dezvoltare. Între 2015 şi 2018, Gheorghe a lucrat ca “economist în sănătate” la Oxford Policy Management, o firmă de consultanţă în dezvoltare internaţională care îşi propune să ajute ţările cu venituri mici şi mijlocii să atingă creşterea economică şi să reducă sărăcia prin reforma politicilor publice.

El are un doctorat la Universitatea din Birmingham și a mai făcut parte din echipa lui Vlad Voiculescu și în primul mandat al acestuia la conducerea Ministerului Sănătății în Guvernul Cioloș.

Printr-o altă decizie a premierului, Adela Cojan a fost revocată din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, relatează Agepres.

Totodată, premierul Florin Cîțu a decis revocarea Cameliei Ghiveciu din calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al CNAS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel