Data publicării:
Adrian Dobre - Valeria Schelean, schimb de replici în direct: E halucinant discursul acesta
Social-democratul Adrian Dobre și liberala Valeria Schelean au avut un schimb de replici, la Antena 3.
În emisiunea ”100 de minute”, cei doi politicieni s-au contrat puternic. Polemica a fost prilejuită de convocarea făcută de președintele Klaus Iohannis la Cotroceni, unde se va discuta despre un pact pe justiție.
Valeria Schelean susține ideea suspendarea aplicării legilor justiției ”pentru momentul la care se revine asupra formei în care au fost promulgate”. ”Dar de ce, doamnă, să se suspende?” a întrebat contrariat Adrian Dobre, răspunsul venit de la Valeria Schelean fiind ”Asta e poziția pe care o avem noi - n.r. PNL”.
Iată în continuare schimbul de replici:
Dobre: Spuneți-ne și de ce. Procurorii nu trebuie să fie verificați, da, înțeleg că aceasta e speța principală?
Schelean: Problema era să nu poată să fie invalidată o soluție pe motive de netemeinicie. Nu se poate ca procurorul ierarhic și superior să vină să verifice asupra aspectelor de temeinicie.
Dobre: Dacă dosar e lovit de netemeinicie, cum să nu-i spui și să-l lași să meargă mai departe în instanță cu el?
Schelean: Au fost mai multe articole despre care Comisia de la Veneția a spus că trebuie verificate. (...)
Dobre: Am înțeles. Comisia de la Veneția nu e Dumnezeu.
Schelean: Am vrut doar să punctez un lucru. Lucrurile încă pot fi modificate pe Codul de Procedură Penală și pe Codul Penal, pentru că acele două proiecte legislative se mai întorc în Parlament.
(...)
Schelean: Decizia e la noi cu suportarea măsurilor corespunzătoare.
Dobre: Care sancțiuni.
Schelean: E vorba să România poate să fie supusă unor sancțiuni din partea UE.
Dobre: Cum adică România să suporte sancțiuni că a avut suveranitatea să legifereze într-un domeniu cum a considerat de cuvință, cu verdictul CCR și cu votul Parlamentului ales de popor?
Schelean: Fără să țină cont că România e un stat membru UE și trebuie să-și alinieze legislația la tot ce înseamnă legislație europeană.
Dobre: Conform Constituției, România e un stat independent și suveran. Ce-mi spuneți dvs aici? Să ne sancționeze cineva pentru că am avut îndrăzneala să legiferăm în Parlament? E halucinant discursul ăsta!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News