Urmărește emisiunea live
Adrian Criț, opinia conducerii STB. ”Cei vinovați vor răspunde în fața legii”
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
STB deservește zilnic circa 2 milioane de călători
STB deservește zilnic circa 2 milioane de călători
Directorul Societății de de Transport București, Adrian Criț, a oferit o opinie a conducerii în cazul protestului demarat de șoferii de autobuze. 

Directorul Societății de Transport București a vorbit despre motivele pentru care șoferii ar trebui să se întoarcă pe traseu, subliniind că banii pe care șoferii îi cer vin de la călători și nu de la conducerea companiei. 

”Noi dorim să identificăm argumentele pentru care sindicatul reprezentativ, anumiți lideri de acolo, solicită demisia mea, pentru că eu sunt aici pentru a eficientiza această societate, pentru a reduce cheltuiala. Trebuie să ne încadrăm într-un buget, avem un contract de muncă colectiv valabil, trebuie să ne gândim la bucureșteni. Mai mult de atât, începând din dimineața aceasta, la sediile punctelor noastre de lucru, executorii judecătorești au afișat hotărârea instanței”, a explicat Adrian Criț. 

”Ei spun că nu este grevă, ci un protest spontan”, a subliniat moderatoarea. 

Cei vinovați de protest vor suporta consecințele

”Asta a hotărât instanța. Instanța astăzi va hotărî dacă este grevă ilegală, drept urmare, haideți să nu ne antepronunțăm vizavi de anumite aspecte. Rugămintea mea ar fi ca angajații noștri să iasă și să își desfășoare activitatea în conformitate cu contractul individual de muncă, pentru că doar așa bucureștenii pot beneficia de serviciile plătite.

Suntem deschiși la negocieri cu reprezentanții sindicatului reprezentativ. Îi așteptăm cu deschidere și cu propuneri vizavi de modificarea contractului colectiv de muncă. Înțeleg că aici a fost problema, pentru că alte probleme nu sunt justificate”, a mai spus Criț. 

În cadrul intervenției a fost ridicată problema unor potențiale concedieri a celor care au participat la protest și care au refuzat să iasă pe traseu. 

”Avem un regulament de ordine interioară și cei vinovați de provocarea acestei greve vor răspunde în fața legii. Cei vinovați, vinovații, cei care au provocat această criză bucureștenilor, bucureșteni care plătesc transportul public pe care nu îl au, trebuie să se gândească mai întâi la ei și mai apoi la interesul propriu. Pentru ce a fost angajat acest șofer, care sunt atribuțiile din fișa postului? Rugămintea mea este să își desfășoare activitatea”, a mai spus Criț în intervenția sa la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel