Adrian Câciu, semnal de alarmă după poza de la Guvern: Ce vede un investitor?
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Economistul Adrian Câciu trage un semnal de alarmă după fotografia virală cu membrii Guvernului şi spune că aceasta ar putea fi un semnal greşit pentru investitori. 

"Poza aceea vulnerabilizează cel mai mult investițiile directe străine în România. Va fi complicat ca investitorii să aibă încredere când văd așa ceva, indiferent de câte amenzi ar plăti unii. Undeva, asemănările cu statele din America de Sud devine firească. Paradoxal, reactia asupra situației a fost tipic ruseasca. S-a platit amenda si gata, să lăudam. Se numește "batista pe țambal". Paradoxul este că o astfel de abordare au avut-o mulți care aparent înjură metodele rusești. Plata amenzilor nu rezolvă nimic.

Că unii nu înțeleg asta într-o lume construită pe morală și valori(lumea occidentală) este treaba lor. Problema este că România la axest moment riscă să devină nefrecventabilă. Pare dur, dar în lumea banilor, respectarea regulilor de orice fel, atrage investitorii serioși.", a scris Adrian Câciu pe Facebook. 

Semnale greşite pentru investitori

"Ce înțelege un investitor? Că în România, guvernul prin membri lui, poate încalca orice lege, cu bună știință, pentru că poate. Iar dacă e prins, plătește amenda. Dar dacă nu, nu! Cine își riscă miliardele în situatia asta? Poza este mult mai mult decât exprimă. Păcat că mulți nu înțeleg.

Când ești demnitar, nu mai ești și nu mai ai voie să ai conduita unui om simplu. Nu bei în public, nu fumezi, nu pupi, nu vorbești licențios. La naiba, de aia pui cravata aceea la gât și costumul pe tine că altfel ai putea sa conduci din pijama. Aici nu e vorba de politică. Este vorba despre modele, morală și conduită. Iar efectele se vor vedea.", a mai scris economistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel