Adolescent mort după ce a fost lovit de obuzele ruseşti în timp ce juca fotbal pe stradă. "Băiatu' lu tata!" - urletul de DISPERARE al părintelui încremenit lângă cadavru
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Un tată care îngenunchează şi plânge peste trupul fără viaţă al fiului, învelit într-un cearceaf îmbibat de sânge. Este doar una din imaginile de coşmar despre care, de multe ori, nu se vorbeşte pe posturile naţionale. Este drama care frânge inimi şi care nu se vede mereu, este durerea mută din spatele războiului.

Totul a început într-un cartier din Mariupol, Ucraina. Pe mijlocul străzii, trei prieteni joacă fotbal. Câteva secunde mai târziu, unul dintre ei, Iliya, zace mort la pământ. Tânărul de numai 16 ani a fost străpuns de schijele unui obuz rusesc. O zi care a început cu un meci amical "ca'ntre băieţi" şi se anunţa a fi plină de energie şi adrenalină s-a transformat într-un tragică, mai ales pentru Serhii, tatăl tânărului ucis, conform Daily Mail. 

Viceprimarul Mariupolului a declarat, zilele trecute: ”Zone rezidenţiale sunt puternic bombardate. Situația este îngrozitoare, suntem aproape de o catastrofă umanitară. Am fost sub bombardare continuă, fără pauză, pentru mai bine de 15 ore.”

Mariupol rămâne o țintă cheie a Rusiei, datorită portului și locației strategice la Marea Azov. Până în prezent, zona a rămas înconjurată de trupe rusești. Familiile de aici se confruntă acum cu penurie de alimente, după cinci zile de bombardament. Şi, ca şi cum nu era de ajuns, au  rămas fără electricitate și căldură. Exploziile violente au distrus proprietăți și au întrerupt alimentarea cu energie și apă.

Localnici se tem că ruşii vor, efectiv, să şteargă oraşul de pe faţa pământului. Ocuparea Mariopolului ar permite forțelor separatiste să își unească eforturile cu soldații din Crimeea, peninsula anexată forțat de Rusia în 2014. Edilul oraşului, Vadym Boichenko, a descris atacul drept ”un genocid pe scară largă al poporului ucrainean”.

Armata rusă continuă să avanseze în sudul Ucrainei, după ce au bombardat  Mariupol iar Odesa și Mykolaiv sunt amenințate. Cernihiv, în nord, și Harkov, în est, continuă să fie puternic atacate. Capitala Kiev este, de asemenea, sub asediu, deși contraatacuri ucrainene au eliminat unele forțe rusești la sfârşitul săptămânii trecute.

Prietenii tânărului ucis, Avid și Artyom, au fost găsiți şi ei cu picioarele ciuruite de schije și acum se gândesc, cu groază, că le vor fi amputate. Nu vor mai putea juca fotbal niciodată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel