Admiterea la facultate: Unde se îmbulzesc cei care au luat Bac-ul
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

În timp ce absolvenții de facultăți, șomeri cu diplome, protestează, cei care au luat Bacalaureatul se îmbulzesc să se înscrie la facultate. Își pun toate speranțele în dosar, în anii de facultate și speră la o profesie pentru care se pregătesc. 

La Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București perioada de  înscrieri a durat până pe 19 iulie.  Situația înscrierilor este următoarea:

La Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) perioada de înscriere a fost cuprinsă între 10 și 18 iulie. Numărul total de candidați înscriși este următorul:

La FJSC numărul de locuri sunt cele reprezentate în tabelul următor:

La Academia de Studii Economice din București, capacitatea maximă de salarizare și numărul de înscriși sunt reprezentate în tabelul următor:

La Facultatea de Geografie s-au înscris aproximativ 3.500 de persoane. Sunt 383 de locuri. La Facultatea de Administraţie şi Afaceri, sunt  2.040 de înscrişi pe 235 de locuri, iar la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine sunt 2.355 de înscrişi pe 411 locuri.  La Universitatea Politehnică din  București s-au înscris peste 6.000 de candidați în doar trei zile.

La Facultatea de Drept din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza, din Iași, s-au înscris 792 de persoane. Urmează să susțină testul la Limba Română în 21 iulie, care va conta 50%. Media examenului de Bacalaureat contează 50%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel