Administrația de la Elysee prezintă bugetul dur pe 2013
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
premier_franta
premier_franta

Guvernul francez condus de Jean-Marc Ayrault  prezintă, vineri, proiectul de buget pe 2013. Conform estimărilor, administrația de la Elysee va încerca să reducă deficitul bugetar al țării, însă principala sursă de venituri va fi creșterea taxelor și nu reducerile de cheltuieli.

Potrivit președintelui Francois Hollande, bugetul pe 2013 va fi cel mai dur din ultimii 30 de ani ai Franței. Totodată, Hollande va trebui să treacă testul de încredere, în joc fiind și credibilitatea sa în faţa pieţelor financiare, dar şi popularitatea sa în faţa celor care l-au votat în funcţie, scrie Agerpres.

Măsurile prezente în buget ar trebui să astupe o gaură de 30 de miliarde de euro în finanțele franceze, în contextul în care economia franceză nu reușeșete să creească. Una dintre cele mai contestate măsuri de către sectorul de bussines a fost cea legată de taxarea cu 75% a veniturilor peste un milion de Euro. Şeful de la Elysee a insinuat că aceasta ar putea fi anulată peste doi ani dacă efectele la buget vor fi cele dorite de administraţie.

Considerând că bugetul pe 2013 este un ”buget de reconstrucți”e, premierul Jean-Marc Ayrault a explicat că deciziile Guvernului sunt menite să susţină clasa de mijloc şi pe cea muncitoare şi a adăugat că Franţa îşi va îndeplini ţinta de deficit bugetar de 3% din PIB.

Întrucât săptămâna trecută, şomajul a crescut peste pragul psihologic de 3 milioane de persoane fără loc de muncă, iar producţia în sectorul privat a scăzut la un record negativ al ultimilor trei ani şi jumătate, per total, economia franceză stagnează de trei ani încoace.

 Asigurându-i pe francezi că nu vor fi creșteri de TVA, nici de contribuții la asigurări sociale, premierul francez a mărturisit că până la sfârșitul anului, vor fi dezvăluite planurile administrației de creștere a competitivității economiei franceze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel