Administrarea de suplimente alimentare, asociată cu dezvoltarea cancerului. "Incidenţa bolilor creşte semnificativ"
Administrarea de suplimente alimentare ar putea fi asociată cu dezvoltarea cancerului.
Aportul de aditivi biologic activi (BAA) trebuie abordat cu prudenţă: contrar credinţei populare cu privire la siguranţa şi beneficiile lor incontestabile, aceştia pot provoca daune semnificative sănătăţii, scrie Rador, citând Rosbalt.
În mod special, după cum a menţionat şeful Centrului Naţional de Cercetare pentru Radiologie, academicianul Academiei Ruse de Ştiinţe Andrei Karpin, medicii şi cercetătorii nu au dovezi certe că administrarea de suplimente alimentare ajută la reducerea mortalităţii cauzate de cancer sau la prevenirea apariţiei acestora.
Dimpotrivă, numeroase studii au demonstrat faptul că incidenţa bolilor, de exemplu, a cancerului pulmonar, creşte semnificativ la grupurile de persoane cu risc oncologic care iau beta-caroten ca supliment, relatează Caprina Informing. Medicul a subliniat că numai acele persoane care au un deficit de vitamine şi de minerale esenţiale în alimentaţia lor zilnică ar trebui să ia BAA.
Nu are rost să luaţi suplimente alimentare în mod profilactic. Aceste recomandări pot fi făcute nu doar de oncologi, ci şi de Institutul American de Cercetare a Cancerului. În ceea ce priveşte beta-carotenul, acesta se găseşte în cantităţi suficiente în morcovi, roşii, pepeni, caise, ceapă verde, dovlecei, ardei roşu şi multe alte legume şi fructe pe care le consumăm.
Citește și:
Crezi în aceste mituri medicale? Ești în pericol! Ce probleme ale inimii nu sunt de evitat
Bolile de inimă (bolile cardiovasculare) pot fi diagnosticate la orice vârstă și reprezintă principala cauză de morbiditate și mortalitate la noi în țară. Principalele mituri referitoare la bolile cardiovasculare:
1. Tinerii nu trebuie să-și facă griji cu privire la bolile de inimă! Este adevărat că grupele de vârsta de peste 65 de ani au o probabilitate mare de a dezvolta patologii cardiovasculare, însă 4-10% dintre atacurile de cord apar la persoanele cu vârsta sub 45 de ani, predominant la bărbați. Prevenția nu trebuie aplicată atunci când există deja o problemă, bazele sănătății se pun încă din copilărie ceea ce ar trebui să ne responsabilizeze și să ne determine să adoptam un stil de viață sănătos chiar daca nu ne încadrăm în grupul de vârstă expus riscului de a dezvolta o anumită patologie. Schimbările aduse stilului de viață de astăzi construiesc fundația pentru o inimă mai sănătoasă în viața ulterioară.
2. Este normal să am hipertensiune arterială după o anumită vârstă! Tensiunea arteriala tinde să crească pe măsura înaintării în vârstă, însă această tendință „normală” nu înseamnă că este ceva bun pentru organism. Tensiunea arterială apare consecutiv unor modificări ai perților arterelor, aceștia devenind rigizi, determină un efrot suplimentar al inimii pentru a pompa sange. Apare astfel un cerc vicios ce poate fi prevenit sau ameliorat printr-un regim igieno-dietetic și/sau tratament adecvat, scrie Realitatea Medicală. Deoarece hipertensiunea arteriala nu produce în general simptome evidente, consultul medical regulat cu măsurarea tensiunii arteriale mai ales după vârsta de 45 de ani sunt elemente esentiale în prevenția și depistarea precoce a hipertensiunii arteriale. Citește mai departe>>
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News