Data publicării:
Adjică fără fierbere. Un sos special, ușor picant. Rețeta este foarte simplă!
Adjica este un sos delicios, ușor picant, care se prepară foarte ușor. Nu este nevoie de fierbere.
Adjică fără fierbere
Ingrediente
– 4 kg de roșii
– 1,5 kg de ardei gras roșu
– 3 ardei iuți
– 200 g de usturoi
– 200 ml de oțet 9%
– 2 linguri de sare
Cum se prepară
Spălați roșiile, ardeii grași și ardeii iuți. Zvântați legumele folosind prosopul de hârtie, scrie bucatarul.eu. Îndepărtați doar pedunculul legumelor (lăsați semințele). Curățați usturoiul. Tocați legumele folosind mașina de tocat sau folosind un blender. Apoi turnați oțetul și adăugați sarea. Amestecați bine compoziția și lăsați-o pentru 1 oră. Iar amestecați bine adjica și turnați-o prin borcane, preventiv spălate, sterilizate și zvântate bine. Acoperiți borcanele cu capace. Păstrați adjica delicioasă la un loc rece, frigider sau pivniță.
Vezi și: Prăjitura preferată a norvegienilor. Rețeta este senzațională!
BONUS: Prăjitură cu budincă
Ingrediente
1 l de apă
2 plicuri de nescafe 2 în 1
200 g zahăr brun
200 g de făină
Crema
1 l de lapte
2 pungi de budincă de vanilie
12 linguri zahăr
170 g unt
150 ml de frişcă
Glazura
150 g de ciocolată
4 linguri de lapte
2 linguri de ulei
50 g unt
Vezi și: Prăjitura "Far Breton". Desertul rafinat cu prune. Rețeta fabuloasă
Cum se prepară
Se amestecă apă cu zahăr şi apoi se fierbe. Odată ce apa începe să fiarbă, adăugaţi cafeaua. Se amestecă şi apoi se adaugă treptat făina. Puneţi în tavă hârtie de copt şi turnaţi amestecul fierbinte în foaia de copt, scrie bucatarianoastra.online. Se toarnă 800 ml lapte fiert în oală. Adăugaţi zahărul şi amestecaţi.
Amestecaţi laptele rămas cu pudra de budincă. Când laptele începe să fiarbă, adăugaţi amestecul de cremă şi amestecaţi puternic. Crema este gata când obţinem o structură densă şi netedă. Scoateţi crema de pe foc şi lăsaţi-o să se răcească. Acoperiţi vasul cu folie alimentară.
După răcire, adăugaţi untul şi frişca. Se amestecă bine până când totul se omogenizează. Aplicaţi crema peste aluat. Topiţi untul într-o baie de aburi pentru glazură. Adăugaţi ciocolata şi amestecaţi bine. La final, adăugaţi laptele şi uleiul şi amestecaţi bine până se omogenizează.
Se toarnă glazura peste un strat de cremă. La final, păstraţi prăjitura în frigider pentru câteva ore. Puteţi acoperi cu cacao pentru decorare.
Vezi și: Tortul "Veverița". Prăjitura cu blat pufos și cremă fină pentru momente speciale: Rețeta
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News