Data actualizării:
Data publicării:

Adjică fără fierbere. Un sos special, ușor picant. Rețeta este foarte simplă!

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto: Facebook: Elena Cumurciuc
Sursa foto: Facebook: Elena Cumurciuc

Adjica este un sos delicios, ușor picant, care se prepară foarte ușor. Nu este nevoie de fierbere.

Alegeri prezidentiale 2024

Adjică fără fierbere

Ingrediente

– 4 kg de roșii

– 1,5 kg de ardei gras roșu

– 3 ardei iuți

– 200 g de usturoi

– 200 ml de oțet 9%

– 2 linguri de sare

Cum se prepară

Spălați roșiile, ardeii grași și ardeii iuți. Zvântați legumele folosind prosopul de hârtie, scrie bucatarul.eu. Îndepărtați doar pedunculul legumelor (lăsați semințele). Curățați usturoiul. Tocați legumele folosind mașina de tocat sau folosind un blender. Apoi turnați oțetul și adăugați sarea. Amestecați bine compoziția și lăsați-o pentru 1 oră. Iar amestecați bine adjica și turnați-o prin borcane, preventiv spălate, sterilizate și zvântate bine. Acoperiți borcanele cu capace. Păstrați adjica delicioasă la un loc rece, frigider sau pivniță.

Vezi și: Prăjitura preferată a norvegienilor. Rețeta este senzațională!

BONUS: Prăjitură cu budincă

Ingrediente

1 l de apă

2 plicuri de nescafe 2 în 1

200 g zahăr brun

200 g de făină

Crema

1 l de lapte

2 pungi de budincă de vanilie

12 linguri zahăr

170 g unt

150 ml de frişcă

Glazura

150 g de ciocolată

4 linguri de lapte

2 linguri de ulei

50 g unt

Vezi și: Prăjitura "Far Breton". Desertul rafinat cu prune. Rețeta fabuloasă

Cum se prepară

Se amestecă apă cu zahăr şi apoi se fierbe. Odată ce apa începe să fiarbă, adăugaţi cafeaua. Se amestecă şi apoi se adaugă treptat făina. Puneţi în tavă hârtie de copt şi turnaţi amestecul fierbinte în foaia de copt, scrie bucatarianoastra.online. Se toarnă 800 ml lapte fiert în oală. Adăugaţi zahărul şi amestecaţi.

Amestecaţi laptele rămas cu pudra de budincă. Când laptele începe să fiarbă, adăugaţi amestecul de cremă şi amestecaţi puternic. Crema este gata când obţinem o structură densă şi netedă. Scoateţi crema de pe foc şi lăsaţi-o să se răcească. Acoperiţi vasul cu folie alimentară.

După răcire, adăugaţi untul şi frişca. Se amestecă bine până când totul se omogenizează. Aplicaţi crema peste aluat. Topiţi untul într-o baie de aburi pentru glazură. Adăugaţi ciocolata şi amestecaţi bine. La final, adăugaţi laptele şi uleiul şi amestecaţi bine până se omogenizează.

Se toarnă glazura peste un strat de cremă. La final, păstraţi prăjitura în frigider pentru câteva ore. Puteţi acoperi cu cacao pentru decorare.

Vezi și: Tortul "Veverița". Prăjitura cu blat pufos și cremă fină pentru momente speciale: Rețeta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel