Adio facturi mari: Activați această funcție a cuptorului înainte de a-l porni
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Adio facturi mari. Activați această funcție a cuptorului înainte de a-l porni. Sursa - pixabay.com
Adio facturi mari. Activați această funcție a cuptorului înainte de a-l porni. Sursa - pixabay.com
Economisirea consumului de energie electrică este cu adevărat esențială pentru toată lumea. Adesea, consumul mare de energie vine din utilizarea aparatelor electrocasnice.  

Vrei să afli cum poți reduce risipa de energie acasă? Iată câteva trucuri care îți permit să folosești cuptorul, economisind timp și mai ales energie electrică. 

Știi că există un truc care îți va permite să reduci risipa de energie și să economisești la facturi atunci când utilizezi cuptorul?

Mâncarea s-a ars? Cum poți elimina mirosul neplăcut din casă: trucuri ingenioase, pe care nu le cunoști 

Funcția care îți permite să gătești alimentele cu un consum mai mic de energie este opțiunea „ventilator”, care, în comparație cu alte moduri de gătit, oferă economii considerabile de energie.

O alta soluție optimă pentru economisirea energiei este să gătești mai multe feluri de mâncare în același timp. Deoarece majoritatea cuptoarelor de uz casnic au o capacitate mare, poți găti mai multe feluri de mâncare împreună, economisind nu doar energie electrică, ci și timp.

Un alt truc pentru a reduce risipa de energie este să deschizi ușa cuptorului cât mai puțin posibil în timp ce mâncarea se gătește.

Cele mai pufoase gogoși pe care le-ai mâncat vreodată! Pregătește-le și tu

Dacă nu dispersezi căldura, vei reduce semnificativ timpul de gătire și, în consecință, vei economisi la factură. 

Când mâncarea este aproape gata, oprește cuptorul cu cinci minute mai devreme. În acest fel, căldura reziduală îți va permite să termini mâncarea fără să mai consumi energie electrică.

Mai mult, atunci când pregătești alimentele pentru a le găti  în cuptor, îți sugerăm să tai mâncarea în bucăți mici, astfel încât să poată fi gătite mai devreme.

Hrăniți florile de interior cu iaurt: doar grădinarii cu experiență cunosc acest secret

Întreținerea corectă a cuptorului este, de asemenea, o soluție excelentă pentru a reduce risipa de energie. Un cuptor eficient permite să-ți îmbunătățești semnificativ economiile de energie.

Murdăria acumulată pe pereți duce la o distribuție neuniformă a căldurii, de aceea cuptorul trebuie curățat. Atunci când gătești mâncărurile în cuptor este important să alegi recipiente potrivite. Spre exemplu, oalele din ceramică sau sticlă mențin temperatura perfect. Recipientele metalice se încălzesc rapid și vă permit să mențineți cuptorul pornit mai puțin timp.

Un alt sfat pe care vi-l putem oferi pentru a reduce risipa de energie este cu siguranță să alegeți întotdeauna aparate de clasa energetică ridicată. Iată, cu trucuri simple și rapide, poți reduce risipa de energie și economisi bani.

BONUS.  Și baia fără ferestre va mirosi proaspăt și curat, dacă știi aceste trucuri simple

Uneori, curățarea și dezinfectarea băii nu sunt suficiente pentru a elimina mirosurile neplăcute, provenite de la scurgere sau de la conductele vechi și înfundate.

Toată lumea își dorește o casă mare, spațioasă, bine îngrijită, care miroase frumos și plăcut. Chiar dacă nu aveți o casă mare, este important să o mențineți curată, iar cu câteva trucuri, pe care le veți folosi, încăperile vor părea mai mari. Dacă scopul este să parfumați casa, în primul rând, va trebui să faceți curățenie, în fiecare zi, pentru a scăpa de murdărie și praf.  

Plantele de interior vor înflori non stop dacă le uzi cu apa în care ați fiert aceste legume

Adesea, principala problemă este baia, mai ales când nu are ferestre și este mică. Mirosurile neplăcute, care provin din scurgere, provoacă senzații de greață. Dacă nu vreți să se întâmple asta, ar trebui să acordați mai multă atenție băii, apelând la unele remedii cu adevărat eficiente și foarte ieftine.

Puteți folosi, de exemplu, lămâie, oțet sau acid citric, produse extraordinare care pot răspândi un  miros proaspăt și aromat. Dacă nu aveți sisteme de ventilație, puteți amplasa, în camera de baie,  plantele care absorb umiditatea.

Fără mucegai și fără calcar. Cum se curăță corect sertarul pentru detergent al mașinii de spălat

Folosind doar 3 ingrediente, pe care le veți pune într-un borcan de sticlă, puteți crea un odorizant. Puneți într-un recipient un baton de scorțișoară, semințe de vanilie și petale uscate de trandafiri. Alternativ, puteți folosi flori uscate de iasomie sau de mentă. Toate acestea vor degaja arome florale incredibile în baie.

Un alt remediu rapid este să puneți, într-o farfurie, o lingură de bicarbonat de sodiu peste care trebuie să adăugați câteva picături de ulei esențial. Amestecați. Deasupra așezați o lumânare care trebuie aprinsă imediat ce simțiți un miros urât.

Canapeaua s-a pătat? O puteți curăța și parfuma cu câteva produse ieftine din cămară

Nu în ultimul rând, puteți crea jeleuri parfumate: fierbeți 250 ml apă, în care veți dizolva 15 grame de gelatină pudră. Separat, într-un pahar cu apă rece dizolvați o jumătate de lingură de sare și 10 picături de ulei esențial de lămâie. 

Într-un recipient de sticlă se toarnă, mai întâi, amestecul rece, apoi apa fierbinte cu gelatină. După ce lichidul se răcește, păstrați recipientul pe un raft din baie. Iată, deci, 3 trucuri care vor parfuma o baie mică și fără ferestre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel