Adio cu petrecerile după ora 22.00, conform unui proiect de lege. Vezi și alte PREVEDERI
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
smardan-seara800
smardan-seara800

Conform proiectului, în localurile publice situate în imobilele cu destinaţia de locuinţă, programul muzical poate fi difuzat după ora 22.00 doar dacă localul este izolat fonic şi patronii obţin aprobarea scrisă a locatarilor imobilului şi a celor din imediata vecinătate.

42 de senatori au iniţiat un proiect de lege privind asigurarea ordinii şi liniştii publice, care prevede, între altele: interzicerea muzicii la terase după ora 22.00, necesitatea obţinerii aprobării scrise a tuturor vecinilor în cazul organizării unei petreceri în propria locuinţă, interzicerea consumului de băuturi alcoolice în parcuri, pe stadioane şi străzi, interzicerea portului oricăror obiecte contondente sau de autoapărare, inclusiv interzicerea cuţitelor de bucătărie în propria maşină.

Proiectul prevede şi limitarea auto-protecţiei, prin interzicerea purtării spray-urilor lacrimogene sau paralizante şi a oricăror obiecte contondente în locuri publice, mijloace de transport în comun. Nerespectarea acestei reguli este considerată infracţiune şi ar urma să fie sancţionată cu închisoarea de la 6 luni, la 5 ani. Pe de altă parte, folosirea unui spray lacrimogen sau paralizant asupra unei persoane sau grup de persoane este sancţionată doar contravenţional, "dacă nu s-au produs vătămări ale integrităţii corporale".

Alte reguli de convieţuire socială:

* Sancţionarea celor care-şi lasă fără supraveghere animalele, dar şi a celor care consumă băuturi alcoolice în parcuri, pe stradă sau stadioane.

* Vecinii sunt cei care vor decide dacă ne permit să organizăm o petrecere în bloc sau una în curtea comună, sub un cort.

* Cei care în mod repetat sună la interfon sau sonerie vor fi sancţionaţi. La fel şi cei care crează disconfort prin bătăile în uşă.

* Închisoare de la 6 luni la 5 ani ar urma să faca şi cei care folosesc în public pistoale sau arme albe pentru a-i întimida pe cei din jur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel