Adi Vasile, noul selecţioner al naţionalei de handbal a României
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Adrian Vasile a preluat conducerea tehnică a naţionalei de handbal a României. 

Adrian Vasile, antrenorul echipei CSM București, devine noul selecționer al României! Contractul lui Bogdan Burcea a expirat la sfârșitul lunii decembrie după Euro 2020 și nu i s-a propus prelungirea.

Bogdan Burcea a condus reprezentativa României doar în 2020, semnând un contract până la sfârșitul Campionatului European 2020. La turneul final din Danemarca, tricolorele au terminat doar pe locul 12, după o evoluție cu o victorie și cinci înfrângeri, scrie prosport.

Adrian Vasile a preluat echipa CSM București din postura de antrenor principal din toamna anului 2019, după ce Tomas Ryde a renunțat la post. În paralel, în ultimii 3 ani, tehnicianul a fost și pe banca tehnică a naționalei Muntenegru, fiind colaboratorul lui Per Johansson. Împreună, cei doi au condus selecționata Muntenegrului până pe locul 5 la Mondialul din 2019. Cei doi antrenori ar fi trebuit la rândul lor să ajungă la Euro 2020 cu Muntenegru, dar federația de la Podgorica a decis cu câteva zile înainte să abordeze competiția cu un alt selecționer, Kim Rasmussen. Muntenegru și-a dorit să pregătească încă din cadrul turneului final turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din luna martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel