Adeverință vaccinare și certificat verde. Valeriu Gheorghiță, precizări
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Valeriu Gheorghiță, președinte CNCAV / Foto: gov.ro
Valeriu Gheorghiță, președinte CNCAV / Foto: gov.ro
Președintele CNCAV, dr.Valeriu Gheorghiță, a făcut câteva precizări, marți, privind adeverința de vaccinare și certificatul verde, în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu.

Președintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiță, a declarat în cadrul conferinței de presă de marți, privind adeverința de vaccinare, că „în momentul de față, fiecare persoană are posibilitatea să descarce varianta electronică a adeverinței, direct de pe platforma adulti.renv.ro.”

În ceea ce privește certificatul verde, Valeriu Gheorghiță i-a cerut dr. Pistol să ofere explicații. 

„Ce putem să spunem este că termenul este în iunie. La nivelul UE se află în finalizare, deci mai sunt câteva puncte de negociat în regulament. Regulamentul înseamnă că toate statele membre sunt obligate să-l aplice, fără să mai fie nevoie de transpuneri în legislația națională. Toate demersurile sunt făcute”, a spus dr. Adriana Pistol.

Directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, dr. Adriana Pistol, a mai precizat că „certificatul digital nu se referă numai la vaccinare, se referă inclusiv la faptul că o persoană a fost infectată cu SARS-CoV-2 cu aproximativ 180 de zile anterior călătoriei sau și-a efectuat recent un test.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel