Adela Popescu și Cabral, surprinși de Uraganul Fiona. "Mă simt ca-n anii '80 în Berceni" - Video/Foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Adela Popescu și Cabral, surprinși de Uraganul Fiona / Foto: Facebook Cabral
Adela Popescu și Cabral, surprinși de Uraganul Fiona / Foto: Facebook Cabral
Adela Popescu și Cabral au fost surprinși de Uraganul Fiona care a lovit Republica Dominicană.

Cabral și Adela Popescu au fost surprinși de Uraganul Fiona. Cei doi se află în această perioadă în Republica Dominicană pentru filmările emisiunii "Sunt celebru, scoate-mă de aici!" și au postat pe rețelele de socializare imagini cu dezastrul provocat de Uraganul Fiona.

"Hai că s-a înmuiat Fiona, cred că ce a fost mai rău a trecut. Probabil nu mai avem țiglă pe casă, în toate camerele e plin de apă, curent electric nu mai e de vreo șase ore... A fost noapte grea, ne-am strâns toți în două camere și am pus în geamuri saltelele de la paturile eliberate... apoi am vegheat copiii cum dorm în timp ce Fiona urla ca nebuna și lovea casa cu toate sărăciile pe care le-a găsit prin zonă, de-am zis că se fărâmă. Vântul se pare că i-a dat cu 140km/h și cu toate că estimările inițiale au fost că ochiul uraganului trece la 100 km de noi... a fost la 18 km distanță.

Experiență intensă, da' ne-am fi lipsit de dânsa cu mare drag... Acum trebuie să mai stăm închiși în casă niște ore, că nu s-a potolit de tot, apoi... s-a săvârșit. Toată lumea safe, Radu+Adela+TrioBombă sunt bine și ei. În imagine curtea din spate, cu masa spartă și găurită de țiglele de pe casă", a povestit Cabral.

Ulterior, Cabral a scris că în zonă nu există electricitate și apă de peste 30 de ore. 

"Curentul e oprit de 30 de ore. Apa la fel. Dar e apă pe jos prin toată casa. Cumva e simpatic, mă simt ca-n anii 80 în Berceni. Doar că acum urlă de nebuni Tiago și Namiko și nu bate niciun sensibil în țeavă. Bine măcar că telefonia mobilă și netul mobil merg cam 3 minute la fiecare 40 de minute... probabil pornesc oamenii un generator la stâlpul de GSM. Și ce vedeți în imagine este candela manufacturată de Cătălin Neamțu după planurile primite de la bunica dânsului, strașnică femeie!", a scris Cabral pe pagina sa de Facebook.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cabral Ibacka (@cabralibacka)

Uraganul Fiona a lovit Republica Dominicană, după ce a traversat Puerto Rico. ”Daunele... catastrofale”

Uraganul Fiona a lovit ieri Republica Dominicană, după pagube importante provocate în Puerto Rico, unde a pus la pământ sistemul de electricitate și a continuat să aduce ploi abundente. 

"Daunele aduse infrastructurii (...) şi caselor au fost catastrofale", a declarat guvernatorul din Puerto Rico, Pedro Pierluisi, într-o conferinţă de presă. "Este o perioadă grea, dar oamenii noştri sunt puternici", a adăugat oficialul, conform AFP, scrie Agerpres. 

După ce a traversat Puerto Rico, ochiul uraganului Fiona a atins zona de uscat pe coasta Republicii Dominicane în jurul orei 07:30 GMT, însoţit de viteze ale vântului de 144 km/h, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane (NHC).

Autorităţile dominicane nu au făcut deocamdată publică o evaluare a pagubelor cauzate de Fiona, însă mass-media locale au relatat despre inundaţii în oraşele costiere din estul ţării, precum şi despre căi rutiere afectate.

Potrivit Biroului Naţional de Meteorologie (Onamet), ploile vor continua să cadă asupra Republicii Dominicane "cel puţin până joi".

Cod Roșu în Dominicană, înainte de uragan



Înainte de sosirea uraganului Fiona în Republica Dominicană, pentru 13 dintre cele 32 de provincii ale insulei, din nord şi est, a fost emisă avertizare cod roşu.

Ploile abundente au început să cadă duminică seara asupra Nagua, un oraş costier cu aproximativ 80.000 de locuitori, situat în una dintre regiunile vizate de codul roşu. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel