De la o sesiune de shopping, la concerte simfonice în mall-uri. Cristina Comandașu, povestea unui proiect inedit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
O mare șansă pentru publicul Radio România Muzical este faptul că se pot asculta în direct concerte de pe marile scene ale lumii, însă realizatorii au avut și o idee curajoasă, aducând muzica simfonică printre oameni.

Proiectul ”Ascultă 5 minute de muzică clasică” există din 2010, a precizat pentru DC News Cristina Comandașu, redactor-șef la Radio România Muzical, pe care l-a pornit de la o... repriză de shopping:

”Era în martie 2010, într-o zi de luni când coboram pe scările radioului și mă întrebam: 'Doamne, ce gălăgie a fostla cumpărături, ieri. Oare n-am putea să aducem puțină muzică clasică și acolo?'. Deci, de la întrebarea care părea oarecum nebunească pe vremea aceea am ajuns la proiectul ”Ascultă 5 minute de muzică clasică” în cele mai importante spații aglomerate care există în România. Sunt peste 2000 de spații ale celor mai importanți retaileri, unde, în lunile martie și octombrie, în fiecare zi, este difuzată o piesă din muzica clasică împreună cu o mică explicație”, a spus Cristina Comandașu.

Ea ne-a mai explicat faptul că pentru a-ți placea muzica clasică înseamnă să ai o educație în acest sens, ceea ce a însemnat extinderea proiectului și în școli:

”Lucrul acesta este foarte important, pentru că putem pregăti o nouă generație care să asculte muzică clasică. Nu este cale mai bună de a te apropia de acest gen de muzică decât ascultându-l. Este foarte simplu”, a mai adăugat redactorul șef la Radio România Muzical.

Ce alte surprize mai oferă postul de muzică puteți afla din interviul de mai jos:

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel