Data publicării:
Adaugă puțin bicarbonat în vin: o tehnică simplă despre care toată lumea ar trebui să știe
Bicarbonatul de sodiu obișnuit poate reduce aciditatea vinului și nu numai.
Uneori, când alegeți un vin de o marcă necunoscută, nu este întotdeauna posibil să ghiciți ce gust va avea. Și dacă vinul este prea acru?
În cazul în care băutura te deranjează, cu siguranță, trebuie să înveți cum să elimini acidul din vin. Nu trebuie să arunci vinul, deoarece un truc simplu este capabil să salveze situația.
Violetele de pe pervaz vor înflori mereu. Trucul cu apă fierbinte
Nu toată lumea știe că bicarbonatul de sodiu obișnuit poate reduce semnificativ aciditatea vinului.
Potrivit experților, mulți producători de vin folosesc această tehnică de mult timp. Când băutura se dovedește a fi foarte acidă, se adaugă o cantitate mică de bicarbonat: un sfert de linguriță la un litru de vin.
În niciun caz nu abuzați de bicarbonat, deoarece mai multă pulbere poate strica complet gustul băuturii.
Plăcintă cremoasă cu mere. Toate gospodinele caută această rețetă
Dacă vreți să știți cum să distingeți vinul adevărat de unul fals, atunci și bicarbonatul de sodiu vă poate ajuta. Nu doar că este capabil să neutralizeze aciditatea vinului, dar este adesea folosit pentru a-i testa calitatea.
Turnați o cantitate mică de vin într-un pahar curat și adăugați o linguriță de bicarbonat. Dacă băutura nu și-a schimbat culoarea, este falsă. Vinul natural devine albastru, când se adaugă bicarbonat.
Vezi și:
Turnați vinul rămas într-un borcan și acoperiți-l cu o folie de plastic: cea mai neplăcută problemă a verii va rămâne amintire
Iată un remediu genial și super eficient pentru a profita de vinul rămas: turnați-l într-un borcan și acoperiți cu folie alimentară!
După o masă cu prietenii, se poate întâmpla să ne rămână puțin vin în sticlă. Evident că poate fi păstrat la frigider, deși aroma vinului nu mai este aceeași după câteva zile. Există, însă, și o metodă alternativă și foarte utilă de utilizare a vinului.
Turnați vinul într-un borcan și acoperiți-l cu folie de plastic. Acest remediu pentru vinul rămas este genial. Ei bine, vorbim în special despre vinul roșu.
Elimină petele galbene de pe obiectele sanitare: zece picături din acest produs sunt suficiente
Vinul roșu rămas poate fi folosit pentru a rezolva o problemă de vară cu adevărat enervantă cu care ne confruntăm cu toții. Este vorba despre țânțari, muște, viespi și albine, care ne invadează case de îndată ce începe să se încălzească.
Ei bine, ceea ce ai nevoie, pe lângă vinul roșu, este un borcan simplu, o folie alimentară și o scobitoare. Turnați vinul în borcan, umplându-l aproape pe jumătate și acoperiți-l cu folie alimentară, astfel încât să acționeze ca un dop.
Apoi străpungeți folia ca o strecurătoare. Așezați borcanul pe pervaz sau lângă balcon. Insectele vor fi atrase de lichid și vor fi prinse în borcan.
Vezi și:
Când nu ai timp, fă această salată de orez. Are doar 280 de calorii
Când ai puțin timp la dispoziție, nu trebuie să renunți la o masă gustoasă. Este suficient să știi rețeta potrivită și toată lumea va fi mulțumită.
Salata rece de orez este perfectă pentru a fi servită în orice moment al zilei. Este un preparat excelent, pe care toată lumea îl va mânca cu plăcere.
Salata este atât de delicioasă încât nu îi puteți rezista. Datorită acestei salate excelente veți rezolva, în cel mai scurt timp, problema prânzului sau a cinei. De asemenea, salata este foarte ușoară, așa că, dacă urmați o dietă, nu va trebui să va gândiți prea mult la numărul de calorii.
Procedura de preparare este simplă, rapidă și intuitivă, fiind la îndemâna oricui. Timp de preparare - 15 minute, porții - 2, calorii - 280 pe porție.
Ingrediente:
40 de grame de orez fiert,
2 morcovi dați prin răzătoare,
1 castravete tăiat bucăți,
150 grame de porumb,
50 grame de brânză tăiată cubulețe,
o lingură de maioneză ușoară,
sare și piper după gust.
Pregătirea salatei
Mai întâi, puneți orezul fiert într-un bol. Adăugați morcovii, castraveții, porumbul, brânza, uleiul și maioneza. Asezonați salata cu sare și piper. Acum amestecați totul bine, astfel încât ingredientele să se lege bine și să aromatizeze corespunzător.
Focaccia rapidă din doi cartofi și două linguri de ulei. O felie are doar 140 de calorii
La final, transferați salata în farfurii, apoi aduceți-o pe masă și serviți. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News