Data publicării:

Adaugă bicarbonat în carnea tocată pentru chiftele. Doar bucătarii cu experiență fac asta

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Adaugă bicarbonat în carnea tocată pentru chiftele. Doar bucătarii cu experiență fac asta. Sursa - pixabay.com
Adaugă bicarbonat în carnea tocată pentru chiftele. Doar bucătarii cu experiență fac asta. Sursa - pixabay.com

Puține gospodine cunosc trucul bicarbonatului, adăugat în carnea tocată.

Din carne tocată se prepară diverse feluri consistente de mâncare: chiftele, ardei umpluți, sarmale, mici, iar lista poate continua. Bucătari cu experiență vă sfătuiesc să tocați acasă carnea. 

Însă, în ultimul timp, majoritatea gospodinelor preferă că o cumpere gata tocată. Gospodinele au multe trucuri pentru ca rețetele din carne tocată să aibă un gust mai bun.

Unele chiar ne surprind atunci când pun bicarbonat în carnea tocată. Se știe că bicarbonatul este un produs unic, care are zeci de proprietăți. Bucătari spun că dacă adăugați puțin bicarbonat în carnea tocată pentru chifteluțe, acestea vor deveni doar mai gustoase.

Supă-cremă de porumb, reţetă de post

Ideea este că bicarbonatul de sodiu este un ingredient alcalin. Și este capabil să scape carnea de mirosurile neplăcute. Datorită bicarbonatului, carnea devine mai fragedă, mai moale, iar chiftelele se vor topi în gură. În plus, bicarbonatul înmoaie carnea de vită.

Dacă vreți să adăugați bicarbonat în carnea tocată, trebuie să respectați următoarea proporție: 0,5 linguriță de bicarbonat la jumătate de kilogram de carne tocată.

 

Un munte de chiftele delicioase dintr-o mână de carne tocată: metoda secretă a gospodinelor inventive

 

În cazul în care frigiderul este aproape gol, dar ai totuși un pumn de care tocată, poți salva situația.

Dacă trebuie să pregătești o cină gustoasă și copioasă, dar în frigider există doar o mână de carne tocată, nu te panica. Chiar și într-o astfel de situație, poți prăji un munte întreg de chiftele.

Doar trebuie să adaugi câteva ingrediente secrete pentru a hrăni toți oamenii înfometați din casă.

În același timp, chitelele, pregătite în acest fel, vor fi  la fel de gustoase ca și cele făcute doar din carne tocată.

Salată simplă și gustoasă din ceapă, după o rețetă poloneză. Nu ați mai mâncat așa ceva niciodată

 

Deci care este secretul? Pentru a crește compoziția din care vei face chiftelele, poți adăuga cartofi în carnea tocată. Sunt suficienți 3-4 cartofi dați prin răzătoare.

Dar asta nu este tot: dacă rămâi brusc fără cartofi, adaugă orez obișnuit la carnea tocată. Orezul trebuie fiert în prealabil, apoi amestecat cu restul ingredientelor pentru chiftele.

 

Varză înăbușită cu cârnați, preparată în stil german 

 

Varza înăbușită, în stil german, se potrivește bine cu cartofi sau paste, dar poate fi servită și ca un fel de mâncare independent.

Varza înăbușită și cârnații afumați sunt două mândrii culinare ale Germaniei. Combinând aceste două feluri de mâncare, obținem garnitura perfectă.

Puteți găti acest fel de mâncare din două tipuri de varză: murată și proaspătă. În această rețetă, toate gusturile sunt combinate într-o armonie perfectă. Morcovii și condimentele nu se adaugă în acest fel de mâncare, deoarece varza murată deja le conține. Prin urmare, rețeta este simplu de făcut.

Ingrediente:

varză albă - 300 grame,

varză murată - 200 grame,

ceapă - 1 bucată,

cârnați afumați - 2 bucăți,

ulei de floarea soarelui - 2 linguri,

chimen - o linguriță,

sare și piper după gust.

 

Prepararea  

 

Este mai bine să folosiți varză mai tânără, astfel încât să fie bine înăbușită. Ceapa se taie în cuburi, care se prăjesc la fc mediu până se rumenesc. Tocați varza murată, stoarceţi excesul de saramură și adăugați-o în tigaia cu ceapă. La început, varza trebuie amestecată des, deoarece se poate arde repede. Se călește 7 minute la foc mediu. Adăugați chimenul și piperul măcinat.

Maioneză din cartofi, fără ouă. Rețeta rapidă

Tocați apoi varza proaspătă și adăugați-o în tigaia cu ceapă și varză murată.  Amestecați bine.  Tăiați cârnații în felii subțiri. Se adaugă în tigaie cu varză și se amestecă. Prăjiți totul împreună timp de aproximativ 5 minute. Cârnații trebuie să fie rumeniți.

Congelați corect pâinea: va rămâne proaspătă săptămâni întregi. Iată câteva trucuri

Adăugați la final și un praf de sare. Nu exagerați cu sarea, deoarece și cârnații au sare. Varza înăbușită cu cârnați se servește cu cartofi, paste sau carne de pasăre. Deși nemții o mănâncă ca un fel de mâncare independent. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel