Adaugă acest produs în mașina de spălat. Blugii nu-și vor pierde culoarea și vor fi ca noi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Adaugă acest produs în mașina de spălat, blugii nu-și vor pierde culoarea și vor fi ca noi. Sursa foto: freepik.com
Adaugă acest produs în mașina de spălat, blugii nu-și vor pierde culoarea și vor fi ca noi. Sursa foto: freepik.com
Una dintre problemele blugilor negri și bleumarin este că îi pot pierde culoarea la spălare.  

Atât modelele ieftine, cât și cele scumpe sunt predispuse la pierderea nuanței. Cu toate acestea, există trucuri simple care ajuta la păstrarea culorii blugilor. Gospodinele au împărtășit un truc eficient.

În primul rând, trebuie să speli blugii de culoare închisă întorși pe dos. În al doilea rând, adaugă oțet alb în timpul spălării sau înmoaie, în prealabil, blugii în apă cu oțet.

Gospodinele moderne lasă săpunul de rufe în frigider. Care e explicația

Raportul este de aproximativ 280 ml de oțet pentru 2 litri de apă. Înmoaie blugii în acest amestec  înainte de spălare, deoarece așa se va fixa culoarea vopselei.

O altă opțiune este să adaugi oțet alb direct în tăvița pentru balsam a mașinii de spălat.

Un alt truc este să speli blugii de culoare închisă în apă cu sare pentru a reduce atenuarea culorii. Trebuie să adaugi o lingură de sare la un ciclu de spălare, direct în cuva mașinii  de spălat.

Gospodinele din Franța pun sare pe mop. Iată explicația

Temperatura adecvată a apei, modul corect și detergenții, precum și regulile de uscare respectate, vor ajuta la păstrarea culorii blugilor tăi preferați pentru o lungă perioadă de timp.

De asemenea, înainte de a-i spăla în mașina de spălat, pune-i la înmuiat într-o soluție de apă, zahăr și oțet. În acest fel, vei observa că blugii tăi își vor păstra culoarea vibrantă mai mult timp.

Toarnă aproximativ 7 litri de apă călduță într-un lighean. Apoi, adaugă 1 cană de oțet de 9% și 2-3 linguri de zahăr pudră. Amestecă toate ingredientele și pune blugii la înmuiat pentru 40-50 de minute. Apoi, scoate-i din lighean, clătește-i și pune-i în mașina de spălat.

Spălarea manuală a blugilor este o sarcină destul de obositoare. Mașina de spălat rămâne cea mai bună opțiune. Dacă dorești să-i păstrezi mai mult timp, există anumite măsuri de precauție de luat și reguli de urmat.

Îndepărtează o pată de grăsime de pe haine fără să le speli. Murdăria va rămâne amintire

În primul rând, nu trebuie să speli blugii la temperaturi ridicate (60°C). Setează întotdeauna un program cu apă rece (30°C) și urmează instrucțiunile de pe etichetă. Pentru o spălare eficientă, se

Blugii negri nu trebuie spălați niciodată cu blugi albi sau albaștri. Ai grijă să alegi cel mai potrivit detergent pentru denim și țesături colorate. Reține că balsamul de rufe nu este recomandat, deoarece fibrele de denim pot fi deteriorate mult mai ușor. Odată ce ciclul de spălare s-a încheiat, atârnă blugii afară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel