Acvariu uriaș, de aproape 2 milioane de litri, deschis în Israel
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Locuitorii din Ierusalim se vor putea bucura de bogăția maritimă a Israelului odată cu deschiderea unui acvariu gigantic în Orașul Sfânt, informează miercuri AFP.

Acvariul, care face parte din Grădina Zoologică Biblică a orașului, se întinde pe 7.000 mp și găzduiește pești și alte viețuitoare marine în 1,89 milioane de litri de apă sărată.

Atracția, care cuprinde 30 de acvarii, își va deschide porțile peste câteva săptămâni.

Proiectul a fost lansat în urmă cu zece ani, odată cu achiziționarea de către grădina zoologică a unor terenuri în plus și a conceperii unui plan la nivel național în vederea sensibilizării opiniei publice cu privire la fauna și flora marină.

În ciuda creșterii nivelului de conștientizare a opiniei publice cu privire la biodiversitate, directorul grădinii zoologice, Shai Doron, a subliniat, miercuri, în fața presei că există pericolul "de a ignora marea ca habitat'.

Israelul este localizat între Marea Mediterană la vest și Marea Roșie la sud.

În cadrul acestui acvariu, vizitatorii pot descoperi o varietate de specii de pești, dar și țestoase, diavoli de mare sau căluți de mare, iar în viitor se intenționează aducerea unor exemplare de rechini, precizează AFP.

Complexul este primul de acest gen din Orientul Mijlociu, a mai spus Doron.

Zoo Ierusalim este atracția turistică cu acces plătit cea mai vizitată din Israel, cu peste 750.000 de vizitatori pe an, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel