Actrița Scarlett Johansson dă în judecată Disney. Ar fi pierdut 50 mil. dolari
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Scarlett Johansson dă în judecată Disney pentru încălcarea contractului.

Scarlett Johansson dă în judecată Disney pentru că „Văduva Neagră” a apărut pe rețeaua de streaming Disney Plus în aceeași zi în care a debutat în cinematografe, conform The Verge. În procesul intentat în Los Angeles se acuză că contractul lui Johansson cu Marvel Entertainment, firmă deținută de Disney, a asigurat că filmul va apărea peste tot în cinematografe.

Plângerea lui Johansson mai arată că era „specificat clar” că filmul trebuia să apară pe marile ecrane și să nu ajungă pe serviciul de streaming în primă instanță. Salariul actriței de 36 de ani a fost parțial decis de performanța financiară a producției, astfel că apariția pe Disney Plus i-a afectat negativ veniturile.

Sume imense de bani, pierdute din cauza deciziei

„Disney știa că această canibalizare făcută de Disney Plus va salva firmei Marvel (și pe cale de consecință companiei Disney) sume «foarte mari» de bani care în mod normal i-ar aparține doamnei Johansson”, se arată în plângerea de la Curtea Supremă din Los Angeles. „În cunoștință de cauză și cu intenție, Disney a indus intenționat Marvel să încarce înțelegerea, fără justificare, pentru ca Johansson să primească întreaga sumă a contractului”.

În jur de 50 de milioane de dolari este suma pierdută estimată de partea vătămată, însă un reprezentant Disney a spus că nu trebuie dată crezare celor precizate în plângere. „Procesul este unul trist fiindcă nu ia în calcul efectele globale oribile și prelungite ale pandemiei Covid-19”, a transmis Disney prin reprezentantul său. „Compania a respectat întrutotul contractul doamnei Johansson și, în plus, apariția filmului pe rețeaua de streaming i-a permis să primească bani mai mulți pe lângă cele 20 de milioane de dolari primite până la această oră”.

Actrița s-a căsătorit în secret în octombrie 2020

Johansson s-a căsătorit cu comediantul Colin Jost, în timpul unei „ceremonii intime”. Anunțul a fost făcut de Meals on Wheels America, pe Instagram, explicând că cei doi au fost însoțiți de „familie și apropiați”. Toate măsurile de protecție au fost respectate au mai menționat reprezentanții fundației de caritate.

Scarlett Johansson avea 34 de ani când s-a logodit cu Jost, care avea 38 de ani, în mai 2019, după doi ani de relație. Meals on Wheels America a scris că cuplul dorește „să facă diferența pentru adulții vârstnici vulnerabili în aceste clipe” și încurajează oamenii să doneze fundației de caritate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel