Activiștii, opriți în ultimul moment să întrerupă concertul de la Viena. Vor bloca traficul în Austria pe 9 ianuarie 2023
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
concert Viena
concert Viena
Mai mulți activiști vor să blocheze traficul în Austria, timp de o săptămână, începând cu data de 9 ianuarie 2023.

Duminica trecută, activiștii pentru mediu plănuiseră inițial să întrerupă Concertul de Anul Nou de la Viena pentru a atrage atenția asupra schimbărilor climatice. Cu toate acestea, acțiunea perturbatoare a fost descoperită și șase persoane au fost identificate de polițiștii înainte să poată face ceva.

Potrivit informațiilor date de agenția de presă APA, activiștii ar fi plănuit să țină un banner cu mesajul „Încă doi ani” în fața politicienilor adunați acolo în Sala de Aur – un apel pentru a se întreprinde măsuri urgente pentru stoparea schimbărilor climatice.

Șeful Poliției din Viena, Gerhard Purstl, a avertizat cu privire la „tendințe extremiste în creștere” în rândul activiștilor pentru schimbări climatice într-un interviu acordat APA. Acesta a spus că unii dintre activiști fac niște gesturi care pot duce la moarte. De exemplu, au spart cauciucurile unor SUV-uri, iar unul dintre șoferi a plecat cu mașina, fără să vadă mesajul lipit pe parbriz prin care era atenționat privind ce i s-a întâmplat. Omul a plecat, iar mașina sa a izbit un pieton.

Nu numai în Austria, ci peste tot în lume, oamenii care sunt „dedicați” mediului fac tot felul de proteste pentru a atrage atenția asupra schimbărilor climatice, notează Derstandard.at.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel