Activist ucrainean: M-au crucificat, mi-au tăiat fața, urechea, trupul
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Este zi de doliu național în Ucraina. Nu mai puțin de 26 de persoane au murit, sute au fost rănite și 50 sunt date dispărute. Președintele Vicktor Ianukovici a acuzat Opoziția și a decis ca ziua de joi să fie una de doliu național. 

Un activist ucrainean, Dimitro Bulatov, a făcut dezvăluiri cutremurătoare: "Mi-au străpuns mâinile. M-au crucificat. Mi-au tăiat urechea, faţa, trupul întreg mi-a fost bătut până la învineţire. Restul îl puteţi vedea. Dar, slavă Domnului, sunt în viaţă”, scrie Digi 24.

Deși Ianukovici a fost avertizat de Joe Biden, Barack Obama, Francois Hollande, Angela Merkel dar și de alți lideri influenți, că vor fi luate măsuri dacă nu retrage forțele de securitate, președintele Ucrainei a precizat, miercuri seară, printr-un comunicat că "Trupele au dreptul să-și folosească armamentul în cadrul operațiunii antiteroriste".

"Va fi o nouă rundă de război de gherilă. În regiuni, în sate, în districte. Vom distruge, vom da foc şi vom cere să se facă dreptate. Pentru că acum nu mai avem nimic de pierdut”, a avertizat un protestatar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel