Acțiunile care s-au prăbușit pe bursă, în Europa. Cel mai mic nivel din ultimii 12 ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Acțiunile care s-au prăbușit pe bursă, în Europa. Cel mai mic nivel din ultimii 12 ani / Foto: Pixabay
Acțiunile care s-au prăbușit pe bursă, în Europa. Cel mai mic nivel din ultimii 12 ani / Foto: Pixabay
Află în articol ce acțiuni s-au prăbușit pe bursă, în Europa. 

Acțiunile europene au fost slabe luni, după o săptămână puternică condusă de pariuri agresive de reducere a ratei dobânzii, în timp ce câștigurile din stocurile de energie au fost compensate de asistența medicală slabă, deoarece grupul german de medicamente și pesticide Bayer a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimii 12 ani, transmite Reuters.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a fost puțin modificat până la ora 08:10 GMT, după ce a crescut cu aproape 3% săptămâna trecută, fiind pe cale să înregistreze primul câștig lunar din august.

Ce spun oficialii Băncii Centrale EuropenePe măsură ce investitorii au început să stabilească prețuri la reduceri de dobândă de 100 de puncte de bază pentru 2024, prima fiind văzută în aprilie, oficialii Băncii Centrale Europene au evitat optimismul pieței, semnalând o inflație încă ridicată și o economie oarecum rezistentă.

Stocurile de energie au condus câștigurile sectoriale cu un avans de 0,7%, în timp ce asistența medicală a scăzut cu 0,6%, după ce Bayer a pierdut 12% din cauza eșecului unui studiu amplu în faza avansată de testare a unui nou medicament anti-coagulare.

DAX-ul german a scăzut cu 0,1%. Ashtead Group a scăzut cu 13,5% după ce firma britanică de închiriere de echipamente se așteaptă la un profit anual sub așteptări și la o taxă de amortizare de peste 2 miliarde de dolari pentru anul în curs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?