ACORD PSD - UDMR - USR. Wiener a făcut anunțul ÎN DIRECT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Adrian Wiener (USR) a făcut anunțul referitor la acordul PSD - UDMR - USR.

UDMR și PSD propun trecerea Agenției Medicamentului și a Casei de Asigurări sub controlul Legislativului, să facă raport în Parlament așa cum fac alte autorități de reglementare.

Ce spune USR

"Noi am adus în discuţie de mai mult timp faptul că acest contract cadru care guvernează interacţiunea din sistemul de sănătate nu trece prin Parlament, nu este nevoie niciodată de aviz, nu exista posibilitatea vreunui acord, input dinspre comisiile de sănătate. Această situaţie privilegiată în geometria sistemului Casei de Asigurări de Sănătate şi a Agenţiei Medicamentului oferă o marjă de decizie arbitrară, nu neapărat rea, nu este vorba de asta. Într-un stat social ca România, în forma în care există astăzi asigurările de sănătate, eu cred că un proces deliberativ, în care să fie incluse măcar comisiile de sănătate din Parlament, este oportun.

Cu toţii ştim că una dintre cele mai agresate legi este cea a Sănătăţii. A suferit mii de modificări în decursul ultimilor zece ani. Sigur că există un interes crescut al parlamentarilor în ceea ce priveşte sistemul de sănătate. Eu cred că ar trebui formalizată chestia asta printr-o interacţiune ritmică, anuală cu cei care reglementează la nivel formal contractul cadru şi normele de aplicare", a spus Adrian Wiener, în cadrul dezbaterii online "Reforma în sănătate. Ce s-a schimbat în pandemie”, eveniment organizat de DC Media Group.

"Cred că ar trebui să ne punem cu toţii la masă, indiferent de zona politică, şi să gândim o formă de decizie, o structură de decizie în ceea ce priveşte sistemul de sănătate, în care Parlamentul să nu fie exclus", a mai spus Wiener.

Reacție din PSD

"Am încercat întotdeauna să avem o poziţie comună, chiar dacă la nivel politic avem lucruri care ne despart. Interesul pentru pacienţi, pentru sănătatea românilor cred că este comun. Întotdeauna deciziile luate au încercat să aibă o largă majoritate pentru că sănătatea nu are culoare politică. Asta am încercat la nivelul Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, ca în urma discuţiilor să avem o formulare cât de cât aprobată de toate partidele parlamentare", a spus Corneliu-Florin Buicu.

Urmăriți întregul eveniment, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel