Acord BOR-MAI, fără acordul lui Iohannis? Marcel Vela îl contrazice pe Virgil Guran: Nu e nici preşedintele PNL, nici al ţării
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ministrul de interne, Marcel Vela, îl contrazice pe Virgil Guran, consilierul premierului Orban, şi spune că decizia acordului dintre MAI şi BOR a fost luată după consultarea premierului, preşedintelui şi a ministrului Sănătăţii. 

"În primul rând, aş dori să repet ce spun din 8 martie. Să se ia informaţii doar din surse oficiale, nu din zvonuri, răspândaci sau diversionişti care, acum, se urcă pe valul imaginii, pe valul electoral politic, ca să creeze tot felul de diversiuni. 

Domnul Guran nu este nici preşedintele partidului, nici preşedintele României. S-a spus că există un conflict între mine şi preşedinte şi de asta ne găsim la Cotroceni. Fac 2 precizări. Prima este cea că întâlnirile sunt frecvente şi ţin de starea de urgenţă, de răspândirea coronavirusului, chestiuni foarte serioase. A doua este că înainte de a lua o decizie îmi anunţ premierul şi informez şi preşedintele. Astfel, ambii erau la curent cu ce am anunţat aseară. Motivul pentru care am luat această decizie împreună cu conducerea BOR au fost foarte simple. Dorim să nu fie aglomeraţie la biserică în noaptea de Înviere. Biserica a fost deschisă, sfinţeşte Paştile de joi, nu sâmbătă, astfel încât acestea să fie distribuite din timp. Încercăm să ajutăm credincioşii să treacă şi peste această situaţie delicată, care nu convine nimănui. Este o decizie oficială, luată cu consultare. Ce spune dl Guran este o opinie personală, nu ştiu de unde are aceste informaţii că nu ne-am fi consultat.

Nu se încalcă ordonanţele, oamenii nu stau în grupuri mai mari de 3 pe stradă. Voluntariatul este permis, activitatea preoţilor este permisă în stare de urgenţă. Pentru a preîntâmpina toate riscurile, noi ne-am oferit să îi ajutăm", a explicat Marcel Vela la Antena 3. 

Virgil Guran anunţase tot la Antena 3 că decizia nu a fost luată după o consultare în prealabil cu Guvernul şi cu preşedintele Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel