Acestea sunt țările în care oamenii lucrează cele mai puține ore pe săptămână
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ana Vasilescu
WhatsApp
job
job
În America Latină săptămâna de lucru este de 48 de ore, în timp ce în Danemarca majoritatea contractelor stabilesc o săptămână de muncă de 37 de ore. 

În Chile, există două proiecte de lege care urmăresc reducerea programului de lucru. Aceste proiecte au generat dezbateri intense. Unul propune reducerea orelor săptămânale de la 45 la 40, în timp ce celălalt indică o reducere estimată treptat în 41 de ore pe săptămână și include flexibilitate în distribuirea programului și în alte aspecte.

Sectorul de afaceri a avertizat că aceste reduceri vor crește costurile întreprinderii și că modificările ar putea avea efecte negative asupra salariilor și ocupării forței de muncă.

O discuție similară a avut loc în 2003, când Chile a trecut de la 48 la 45 pe săptămână.

"Nu au existat efecte dezastruoase cu acea ocazie", a declarat pentru BBC Mundo Rodrigo Ruiz, directorul Facultății de Drept a Universității Santo Tomás.

Pe plan internațional, orele de lucru tind să fie mai extinse în sudul și estul Asiei, în timp ce zilele de muncă mai scurte sunt în Europa, în special în țări precum Belgia, Franța, Germania și Olanda, spune Ruiz.


Ce spun legile în America Latină?

 

În America Latină, există limite săptămânale de 48 de ore, în țări precum Argentina, Bolivia, Columbia, Costa Rica, Mexic, Nicaragua, Panama, Peru și Uruguay.

Există și cealaltă extremă, cum este cazul în Danemarca, unde limita săptămânală este de 48 de ore (inclusiv ore suplimentare), dar, în realitate, majoritatea contractelor colective stabilesc o săptămână de lucru de 37 de ore.

Unde se lucrează cel mai mult

Ţările în care se lucrează cel mai mult sunt Columbia, Turcia, Mexic, Costa Rica, Africa de Sud și Chile.

Ţările în care angajații lucrează mai puțin ore săptămânale sunt Olanda, Danemarca, Norvegia, Elveția, Germania și Australia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel