Aceste alimente nu pot fi încălzite în cuptorul cu microunde. Este periculos pentru sănătate
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Aceste alimente nu pot fi încălzite în cuptorul cu microunde. Este periculos pentru sănătate. Sursa - pixabay.com
Aceste alimente nu pot fi încălzite în cuptorul cu microunde. Este periculos pentru sănătate. Sursa - pixabay.com
Cuptorul cu microunde a devenit un ajutor indispensabil în bucătărie pentru majoritatea gospodinelor ocupate.

Cuptorul cu microunde încălzește mâncarea în doar câteva minute fără multă bătaie de cap. Bucătarii spun, însă, că nu toate alimentele pot fi puse în cuptorul cu microunde: unele dintre ele strica aparatul electrocasnic, iar altele, dacă sunt încălzite în acest fel, pot dăuna sănătății.

Ouăle. Există multe rețete și trucuri, care vă permit să gătiți ouăle, aproape instantaneu, în cuptorul cu microunde. În timpul încălzirii, însă, proteina se extinde, se formează abur în interior și presiunea crește. De aceea, există un risc mare ca de îndată ce începeți să curățați oul, acesta să vă explodeze în mâini.

Praful de copt poate fi făcut în casă, cu ingredientele din cămară

 

Ardei iute. Mâncărurile care conțin ardei iuți proaspeți degajă un gaz în cuptorul cu microunde: substanța capsaicina, din componența ardeilor iuți, se transformă într-un aerosol. Când deschideți ușa cuptorului cu microunde, vă puteți alege cu o arsură a membranelor mucoase.

Carne congelată. Multe cuptoare cu microunde au funcția de dezghețare, dar folosirea acesteia nu este o idee bună, mai ales când aveți de-a face cu carne congelată. Metodă rapidă de creștere a temperaturii produsului duce la creșterea explozivă a bacteriilor, iar, după prepararea cărnii dezghețate în cuptorul cu microunde, există riscul de a obține o infecție alimentară.

Muștar de struguri. Rețeta fără zahăr a desertului sicilian, care miroase a toamnă

 

Produsele din lapte acru. Mulți oameni preferă să bea chefir sau iaurt la temperatura camerei sau chiar puțin mai cald, de aceea se recomandă să scoateți în prealabil produsele din lapte fermentat din frigider și să le lăsați să se încălzească la temperatura camerei.

Când sunt încălzite în cuptorul cu microunde, bacteriile benefice vor muri. Gustul iaurtului preferat se va schimba, iar produsul se poate coagula.

Cârnați. Se pare că nu există nicio diferență între gătitul cârnaților și încălzirea lor în cuptorul cu microunde. Dacă alegeți a doua metodă, riscul bolilor de inimă crește serios, deoarece cu o astfel de încălzire, în cârnați apare acid.

De ce ai nevoie de o strecurătoare atunci când prepari un pilaf? Sfatul gospodinelor iscusite

Cartofi. Amidonul din cartofi provoacă o reacție de hidroliză atunci când este încălzit în cuptorul cu microunde, iar substanțele eliberate au un efect dăunător asupra pancreasului, ducând la afecțiuni grave.

Ciuperci. Proteina din ciuperci se schimbă după gătire, așa că nu este indicat să încălziți ciupercile în cuptorul cu microunde.  Proteina schimbată poate fi periculoasă pentru intestine.

 

 

Cartofi franțuzești la cuptor: o idee delicioasă pentru prânz sau cină

 

 

Cartofii franțuzești sunt întotdeauna delicioși și sățioși. Pentru a prepara cartofi franțuzești delicioși aveți nevoie de următoarele ingrediente:

file de carne de porc sau piept de pui sau curcan - 500 grame,
sare - 1/2 linguriță,
piper negru - după gust,
cartofi - 1,2 kg,
sare - 1 linguriță,
piper negru - după gust,
brânză - 100 grame.

 
Rețeta, pas cu pas 

 

Tăiați fileul de carne în bucăți de 5-7 mm. Acum bate carnea cu un ciocan de bucătărie sau cu spatele unui cuțit mare. Sărați și pipărați carnea.

Luați o tigaie și turnați puțin ulei. După ce uleiul s-a încins, puneți carnea și prăjiți-o circa 40 de secunde pe fiecare parte.  

Tăiați 2 cepe în rondele prăjiți-le într-o tigaie până devin translucide. Cartofii curățați se taie felii. Adăugați sare și piper negru în cartofi și amestecați.

O tavă de copt se unge cu ulei, se adaugă jumătate din cartofi. Puneți apoi carnea prăjită și restul cartofilor. 

Cea mai rapidă și sățioasă gustare: ai nevoie doar de patru ingrediente

Adăugați 150 ml de smântână și adăugați ceapa prăjită. Acoperiți vasul cu folie și dați-l la cuptor. Gătiți cartofii, sub folie, 30 de minute sau până când sunt gata. Îndepărtați folia și presărați deasupra 100 de grame de brânză, dată prin răzătoarea fină. 

Dați din nou vasul cu cartofii la cuptor și mai gătiți-i încă 15 minute sau până când brânza devine  aurie. Cartofii se servesc fierbinți pe masă. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel