Data publicării:

Aceste alimente n-au ce căuta în frigider!

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Multe dintre alimente se pot altera atunci când sunt puse în frigider, motiv pentru care este recomandat să le ţinem la temperatura camerei dacă nu vrem să le aruncăm. Iată ce nu trebuie să păstrezi niciodată în frigider!

Frigiderul este locul ideal în care putem păstra resturile de mâncare gătită şi nu numai. Putem ţine la rece, în frigider, pizza rămasă, ciorbă sau chiar şi anumite fructe şi legume, excepţie făcând roşiile, bananele, ceapa şi cartofii. Ai putea fi tentat să crezi că le prelungeşti "viaţa", însă în realitate bananele se vor înnegri iar cartofii se vor înmuia. Şi da, nici roşiile nu se ţin în frigider chiar dacă cei mai mulţi fac asta! Îşi vor schimba nu doar textura dar şi gustul.

Cafea şi miere în frigider?

Cafeaua păstrată în frigider are mai multe șanse să "se contamineze" cu mirosurile celorlalte alimentare depozitate împreună cu ea, şi asta pentru că este un bun "absorbant" chiar dacă este bine sigilată. Este indicat să o păstrăm într-un recipient bine închis, ferit de lumină, însă întotdeauna în afara frigiderului, oriunde în bucătărie.

La fel, nici mierea nu se ţine în frigider! La temperaturile de acolo se zaharisește și se întărește, transformându-și până și gustul, așa că este bine să o păstrăm în recipientul original într-un loc răcoros și întunecat, preferabil într-un dulap, ferit de razele soarelui.

Unde ţinem roşiile

Se spune că blatul din bucătărie este cel mai bun loc pentru ca roșiile să nu-şi piardă aroma. Temperaturile reci din frigider le alterează atât gustul, cât și textura. Chiar dacă sertarele pentru legume din frigider se închid etanş, e bine să le evităm atât pentru roşii cât şi pentru mere, cartofi sau ceapă. Putem depozita, în schimb, castraveţi, dovlecei sau fructe de pădure.

Ierburile proaspete precum busuiocul, rozmarinul și cimbrul își pierd aroma în frigider și se usucă. În schimb se păstrează proaspete mai mult timp dacă sunt ținute într-un pahar cu apă la temperatura camerei, într-un loc ferit de lumină.

Măslinele sau nuca de cocos, dar și uleiul de gătit se va solidifica rapid în frigider. Aşa că păstraţi-le pe un raft rece și întunecat în cămară.

Ce facem cu avocado

De asemenea, nu puneţi în frigider avocado! Dacă îl ții în bucătărie alături de mere sau banane, acesta se va coace mult mai rapid și vei putea face un guacamole delicios.

Dacă nu este tăiată, ceapa nu are ce căuta în frigider și niciodată lângă cartofi, care trebuie să stea la temperatura camerei pentru a-și menține textura. Gazele emanate de cele două legume le accelerează alterarea.

Nici usturoiul nu ar trebui depozitat în frigider. Se va înmuia şi îşi va pierde toate proprietăţile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel