Acest truc simplu vă poate reduce riscul de moarte prematură
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Acest truc simplu vă poate reduce riscul de moarte prematură / Foto: Pexels
Acest truc simplu vă poate reduce riscul de moarte prematură / Foto: Pexels
Medicii americani oferă mai multe sfaturi pentru prevenirea unui deces prematur.

Durata medie de viață în Statele Unite este de 75 de ani și oricine moare înainte de acest prag se consideră că a trecut în neființă înainte de vreme. Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, „În fiecare an, aproape 900.000 de americani mor prematur din cele cinci cauze principale de deces – totuși între 20% și până la 40% din decesele din fiecare cauză ar putea fi prevenite, potrivit unui studiu realizat de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

„Moartea este ceva ce se întâmplă în cele din urmă tuturor. Cu toate acestea, moartea poate fi prevenită și cu ceva efort.”, a spus dr. Tomi Mitchell, un medic de familie certificat de consiliu cu strategii de sănătate holistică, potrivit Eat This, Not That.

Cine este expus riscului de moarte prematură?

Dr. Seema Bonney, fondatorul și directorul medical al Centrului Anti-Aging & Longevity din Philadelphia spune: „Oameni supraponderali sau obezi, oameni cu obiceiuri de viață proaste/nivel ridicat de stres zilnic, oricine cu factori genetici pentru boli severe."

Dr. Mitchell ne reamintește să evităm comportamentele riscante, care „includ lucruri precum nepurtarea centurii de siguranță sau trimiterea de mesaje text în timpul conducerii și evitarea drogurilor și a alcoolului”.

„Există mulți factori care pot contribui la moartea prematură, dar unii dintre cei mai frecventi includ fumatul, consumul excesiv de alcool, consumul de droguri și obezitatea. În plus, comportamentele riscante, cum ar fi sexul neprotejat și nepurtarea centurii de siguranță, pot duce, de asemenea, la o moarte prematură.

„Cel mai bun mod de a evita aceste comportamente este să te educi cu privire la riscurile implicate. Dacă cunoașteți pericolele, este mai probabil să faceți alegeri sănătoase”, a spus Mitchell.

Cum ajută nutriția la prevenirea morții premature?

Dr. Booney explică: „Știm că există o legătură directă între dietă și speranța de viață. Consumul ridicat de alimente procesate și alcool este legat de o creștere a bolilor severe, cum ar fi bolile de inimă, diabetul și cancerul. Pe de altă parte, oamenii care consumă mai ales fructe, legume și proteine ​​sănătoase și se hidratează cu apă curată, trăiesc mai mult.”

Dr. Mitchell adaugă: „O dietă echilibrată este importantă pentru menținerea unei greutăți sănătoase și reducerea riscului de boli cronice. Există multe cauze diferite de deces prematur, dar una dintre cele mai prevenite este alimentația proastă. Consumul unei dietă sănătoase, bogată în fructe, legume și cerealele integrale s-a dovedit că scad riscul de deces prematur din cauza bolilor cronice precum boli de inimă, accident vascular cerebral și cancer. În plus, menținerea unei greutăți sănătoase prin dietă și exerciții fizice poate ajuta la reducerea probabilității de a dezvolta aceste boli cronice. Adoptarea de comportamente sănătoase ne poate crește drastic șansele de a trăi o viață lungă și sănătoasă. Deci, ce așteptați? Începeți să faceți aceste schimbări în alimentație astăzi!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel