Accidentul în care o tânără a fost ucisă în parcarea unui mall, în 2022. Șoferul a avut viteza de 11 ori mai mare decât cea legală și a accelerat la maxim
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Au apărut noi detalii referitoare la accidentul din primăvara anului 2022, atunci când o tânără a fost lovită în parcarea unui mall de un SUV.

Anul trecut, de Paște, Ioana-Antonia Ivanciu a murit, după ce a fost lovită într-un accident petrecut în subsolul mall-ului bucureștean AFI. Tânăra se afla pe locul din dreapta al unui autoturism care încerca, regulamentar, să iasă din parcare.

Mașina care a provocat accidentul, un SUV condus de un preot, a lovit în lateral mașina în care se afla tânăra și, după ce aceasta a stat 22 de zile în spital, în final și-a pierdut viața.

S-a aflat cu ce viteză a condus șoferul SUV-ului

În prezent, la aproape un an de la producerea accidentului, în urma primei expertize, s-a stabilit că viteza SUV-ului a fost de 55 de kilometri pe oră, adică de 11 ori mai mare decât limita admisă, de 5 kilometri pe oră, din parcarea mall-ului, conform Libertatea.

În expertiză se arată că șoferul „a comutat voluntar maneta cutiei de viteze automate în poziția D, drive, mers înainte, și a accelerat din nou spre maxim”. Informațiile au fost preluate din Event Data Recorder, un fel de cutie neagră a mașinii care stochează informații privitoare la aceasta.

De asemenea, expertiza prevede că șoferul nu a frânat deloc.

„În momentele premergătoare acestei coliziuni, autoturismul condus de suspect se afla în mișcare accelerată cu o viteză mai mică de 55 km/h”, fapt ce arată că viteza a fost în creștere până la impact.

Conform informațiilor, șoferul „a creat o stare de pericol potențial pentru participanții la trafic din interiorul parcării” pentru că a ajuns la o viteză „net superioară vitezei permise în incinta respectivă”. De asemenea, fata nu ar fi pățit nimic dacă șoferul SUV-ului ar fi oprit în momentul în care s-a ciocnit cu celelalte mașini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel