Accident rutier cu 17 morți, în Egipt
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Peter Brook
Peter Brook
17 persoane și-au pierdut viața în urma unui accident deosebit de grav, în Egipt.

Două vehicule ce transportau pasageri s-au ciocnit sâmbătă în peninsula egipteană Sinai, provocând moartea a șaptesprezece persoane, au anunţat oficiali de securitate şi medici, informează Agerpres. De asemenea, alte șaptesprezece persoane au fost rănite. Cauza accidentului, în care au fost implicate un autobuz şi un microbuz, au fost ceaţa şi viteza excesivă, conform unor responsabili din domeniul securităţii, scrie AFP, mai transmite sursa citată.

Autobuzul se îndrepta spre popularul oraş-staţiune de la Marea Roşie Sharm al-Sheikh când s-a produs coliziunea, a declarat şeful securităţii din sudul peninsulei, generalul-maior Sherif Rauf. Accidentele rutiere cu victime sunt relativ frecvente în Egipt. Acestea sunt adesea puse pe seama conducerii imprudente şi a condiţiilor rutiere precare. Potrivit cifrelor oficiale, citate de AFP, 7.000 de persoane au murit în accidente de circulaţie în Egipt în 2020.

Un nou oraș antic a fost adus la suprafață în Egipt, în 2021

Cu siguranță cea mai mare (fizic vorbind) descoperire a anului 2021 este un întreg oraș vechi de 3.000 de ani, cel mai mare descoperit în Egipt până acum. Arheologii au început săpăturile la „Ascensiunea lui Aton”, care a fost descoperită pe malul vestic al Luxorului, în toamna anului 2020. (Vezi articolul nostru pe această temă AICI)

„Descoperirea acestui oraș pierdut este a doua cea mai importantă descoperire arheologică de la mormântul lui Tutankhamon”, a declarat Betsy Bryan, profesor de egiptologie la Universitatea Johns Hopkins, într-un comunicat.

O mare parte a orașului, anume partea de sud, a fost scoasă de sub nisipuri în luna martie. Atunci, arheologii au putut observa gradul bun de conservare, la suprafață fiind aduse case intacte cu ziduri de până la 3 metri înălțime, o brutărie mare și un loc de înmormântare care conținea un schelet. Camerele din case erau pline cu vase de ceramică, unelte pentru tors, țesut și sticlă și bijuterii „lăsate de vechii locuitori ca și cum ar fi fost acolo ieri”, potrivit comunicatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel