Accident Pasaj Unirii. Șoferul grec a spus ce l-ar fi încurcat la GPS. Văzuse semnul de înălțime maximă
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
INQUAM
INQUAM
Avocatul șoferului grec care a provocat accidentul recent de la Pasajul Unirii a reprodus declarația clientului său. Acesta spune că a fost nevoit să aleagă o rută într-o fracțiune de secundă. 

Șoferul grec le-ar fi declarat polițiștilor că mergea cu GPS-ul, iar acesta i-a dat două variante de mers înainte, din care a trebuit să aleagă "într-o fracțiune de secundă". Potrivit avocatului său, șoferul ar fi reușit să vadă chiar și semnul de înălțime maximă și ar fi acționat frâna de urgență, doar că ar fi fost deja prea târziu. 

"El venea dinspre direcția Mărășești spre Piața Unirii și când a ajuns în acea zonă a văzut omul pe GPS că i se cere să aleagă să meargă pe sus, sau pe jos (prin pasaj n.r.). A spus că într-o fracțiune de secundă a trebuit să aleagă. Și a ales prin tunel. Imediat a văzut acea tabelă care este un limitator pentru circulație și prevede o înălțime de maximum 3.5 metri. Intrase pe linia aceea și cum a văzut, a tras frâna. Are un sistem de frânare foarte rapidă. A tras frâna și antena de deasupra geamului din față a atins acel semn rutier și imediat, în altă fracțiune de secundă, acel semn care este montat acolo, care este extrem de greu și nu știu în ce condiții a fost pus, a acroșat aparatul de aer condiționat al autocarului și a rupt în două autocarul, așa cum se vede și în imaginile pe care le prezentați. Astfel s-a provocat moartea acelui nefericit," a spus  Alexandru Mateescu, avocatul șoferului grec. 

Între timp, polițiștii români verifică și starea tehnică a autocarului care a fost implicat în accident. 

Cum s-a întâmplat accidentul cu autocarul de la Pasajul Unirii

Reamintim că un autocar a fost implicat, vineri, într-un accident grav la Pasajul Unirii, patru persoane fiind încarcerate. Autocarul transporta 47 de persoane, cetăţeni greci. Accidentul s-a produs pe sensul dinspre Tineretului spre Unirii. Șoferul nu a fost atent la limitarea înălțimii pentru trecerea prin pasaj și a acroșat poarta din fier care limita intrarea în tunel. Aceasta a căzut peste autobuz, strivind plafonul. 

Rezultatul testării cu aparatul DrugTest și Drager a conducătorului autocarului care a lovit limitatorul de înălţime aflat înaintea pasajului Unirii este negativ, potrivit Biroului de presă al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

O persoană a murit şi o alta este grav rănită în urma accidentului de autocar care a avut loc vineri la Pasajul Unirii, a informat Ministerul Sănătăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel