Urmărește emisiunea live
UPDATE: Accident similar şi în Caransebeş/ Accident GRAV pe DN7. Un mort, doi răniţi, trafic BLOCAT total
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Artyom Kulakov, de la Pexels
Fotografie creată de Artyom Kulakov, de la Pexels
Un grav accident de circulaţie a avut loc pe Drumul Naţional 7. O persoană a murit şi alte două au fost rănite. 

UPDATE: Şoferul unui TIR din Bulgaria şi pasagerul care se afla împreună cu el în cabină au murit, după ce autotrenul a intrat în coliziune cu un alt camion, pe DN6, între localităţile Plugova şi Mehadia, a informat luni Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Caraş-Severin.

Accidentul a avut loc în cursul nopţii de duminică spre luni, şoferul celuilalt TIR, înmatriculat în Turcia, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Potrivit poliţiştilor, accidentul a avut loc într-o curbă la dreapta, după ce şoferul din Bulgaria, în vârstă de 39 de ani, care se deplasa de la Orşova spre Caransebeş, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune frontală stânga cu cabina şi partea laterală a camionului înmatriculat în Turcia.

"Din accident a rezultat decesul conducătorului auto bulgar şi a unui bărbat de 51 de ani, pasager în cabina aceluiaşi autotren. Şoferul celuilalt ansamblu de vehicule, cetăţean turc, a fost testat cu aparatul etilotest, stabilindu-se că nu a consumat băuturi alcoolice. Acesta a fost transportat la spital pentru asistenţă şi îngrijiri medicale", a precizat sursa citată.

Cele două victime au fost găsite încarcerate şi ulterior au fost declarate decedate de către echipajele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor şi cauzelor în care s-a produs evenimentul, scrie Agerpres. 

- ştirea iniţială - 

O persoană a murit, iar alte două au fost grav rănite într-un accident produs luni dimineaţa pe DN 7, în dreptul localităţii Proeni, judeţul Vâlcea, şi în care sunt implicate două autotrenuri, au informat reprezentanţii Poliţiei Vâlcea.

"Din primele verificări efectuate, s-a constatat că un bărbat, în timp ce conducea un autotir pe DN 7, în localitatea Proeni, ar fi intrat în coliziune frontală cu un alt autotir care se deplasa pe sens opus. În urma impactului a rezultat decesul unei persoane şi rănirea gravă a altor două persoane", a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei Vâlcea, Georgiana Stancu.

Cele două victime rănite au fost transportate la spital cu o ambulanţă SMURD.

Circulaţia în zonă este blocată pe ambele sensuri de mers, iar poliţiştii fac cercetări pentru stabilirea condiţiilor şi împrejurărilor în care a avut loc accidentul. 

Titi Aur, AVERTISMENT. Şoseaua pe care ar putea avea loc curând noi accidente foarte grave

TIti Aur, pilot de raliuri şi expert în conducere defensivă, trage un semnal de alarmă şi spune că o şosea din preajma Capitalei prezintă un risc mare de accidente. 

"Undeva la intrare în Baloteşti, pe DN1, pe partea dreaptă se vede Centura, inelul 2. S-a ajuns cu lucrările până la DN1. Între acea zonă şi Ploieşti e un şir continuu de camioane în zilele de lucru. Camioane care se duc spre Ploieşti şi vin dinspre Ploieşti. Dacă mergi în localităţile din acea zonă, o să vezi camioane care merg cu 90 km/h peste tot, inclusiv în localitate, care stau în bara maşinilor din faţă, care merg pe banda a doua şi îi presează pe ceilalţi să meargă mai repede. La volan sunt mulţi şoferi foarte tineri, fără experienţă, care primesc o maşină care încărcată are 40 de tone. 

Acum sunt lucrările în toi, deci este un fenomen necontrolat acum. Este imposibil ca în zilele, săptămânile, lunile următoare să nu auzim de accidente tragice pe zona asta. De ce se întâmplă asta? Pentru că cei de la volan nu conştientizează, pentru că Poliţia nu observă fenomenul şi nu ia măsuri şi pentru că societatea nu înţelege. E un pericol public! Este imposibil să nu auzim de maşini tamponate, accidente, acolo. E nebunie, pur şi simplu!", a declarat Titi Aur pentru DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel