”Accident epidemiologic la Suceava”, susține ministrul Tătaru, care a recunoscut că managerii au greșit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Haosul și managementul defectuos sunt principalele motive pentru situația în care a ajuns Spitalul de Urgență Suceava, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost în vizităla Spitalul din Suceava, unde a instalat noua conducere militară și pentru a evalua situația:

La Spitalul din Suceava a avut loc un accident epidemiologic care a dus la contaminarea mai multor cadre medicale. Suceava este decimată de personal. Are 243 de infectați dintre cadrele medicale. În acest moment, acolo la Suceava, este o degringoladă”, a declarat Nelu Tătaru, joi seara, la Antena 3.

La Suceava nu știm care este bolnav, care este în izolare, care și-a terminat izolarea, care stă acasă de frică. Toți acești oameni trebuie să-și recapete încrederea. Pentru asta trebuie să ai tot ce-ți trebuie ca materiale sanitare, ca echpament, ca medicamente și un cap limpede. Un aflux mare de cetățeni veniți din afară, mai multe cazuri tratate într-un context pe care nu-l bănuia nimeni, niște informații omise sau neștiute. Am avut o transmitere care n-a mai putut fi controlată”, a spus Nelu Tătaru, joi seară, la Antena 3.

Management defectuos

”Managerul vechi, Râmbu, menagerul interimar care a fost au avut relații diferite cu personalul medical: unul de autoritate, unul de lipsă de autoritate. Este un cumul de nereguli”, a adăugat ministrul.  

Din cauza situației create la Suceava, orașul și opt comune din zona limitrofă au fost puse în carantină totală. Ieri, la prima întâlnire a noii echipe cu vechea echipă managerială, nu s-a putut face un schimb de necesar. La conducerea unităţii sanitare din Suceava a fost numit un management medical şi militar, asigurat din medici de la spitale militare, iar un secretar de stat din Ministerul Sănătăţii, ofiţer în rezervă, va rămâne la Suceava pentru a supraveghea activitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel