Abstinenții trăiesc mai puțin
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: George Mihail Pârvan
WhatsApp
Persoanele care beau alcool în mod regulat au șanse să trăiască mai mult decât cei care nu pun strop de alcool în gură.

Persoanele care consumă alcool în mod regulat au şanse mai mari să trăiească mai mult decât cei care nu beau alcool deloc, conform unui nou studiu, relatează Business Insider, care citează Times. Ceai care nu consumă deloc alcool pot avea o durată mai mică de viaţă decât cei care bea alcool constant, însă moderat.

Studiul, care a avut în vedere persoane între 55 şi 65 de ani, a vizat o perioadă de 20 de ani şi a ţinut cont de variabile precum statutul socio-economic şi nivelul de activitate fizică. Din cei 1.824 de participanţi la studiu, 41% din băutorii moderaţi au murit prematur, comparativ cu 69% din persoanele care nu obişnuiesc să bea alcool. În timp, băutorii împătimiţi s-au descurcat mai bine decât cei care nu beau deloc, cu o rată de mortalitate de 60%.

[citeste si]

Socializarea, esențială pentru sănătate

Cercetările celor de la Universitatea Texas, SUA, relevă că rata mortalităţii a fost mai mare pentru persoanele care nu au băut niciodată alcool, mai mică pentru băutorii înrăiţi şi cea mai mică pentru cei care beau alcool moderat, până la maxim trei pahare pe zi. În ciuda riscului mai mare de ciroza, diferite tipuri de cancer, dependenţă şi judecată deteriorată asociată alcoolului consumat în exces, cei care exagerează cu băutura au şanse mai mici să moară prematur decât cei care nu beau deloc. O posibilă explicaţie ar fi faptul că alcoolul este un catalizator pentru socializare, iar relaţiile sociale puternice sunt esenţiale pentru sănătatea fizică şi mentală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel