Abos Gabor: Prioritatea mandatului meu este ca România să redevină eligibilă la tranzactionarea certificatelor de emisii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
agentia pentru protectia mediului
agentia pentru protectia mediului

Noul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM), Abos Gabor, a declarat luni, pentru Agerpres, că prioritatea mandatului său o reprezintă identificarea cauzelor pentru care România a fost suspendată de la tranzacţionarea certificatelor de emisii de carbon şi luarea măsurilor pentru ca ţara noastră să redevină eligibilă pe această piaţă.

„Această problemă este cea mai stringentă şi prioritatea mea o reprezintă identificarea cauzelor şi luarea măsurilor pentru ca România să redevină eligibilă“, a declarat Abos Gabor.

Întrebat dacă este de acord cu predecesorul său, Nagy Iosif, care a spus că România poate redeveni eligibilă la tranzacţionarea certificatelor verzi în aproximativ două luni, Abos Gabriel a evitat să se pronunţe, subliniind că nu are „o imagine completă a fazei în care se află lucrările“. De asemenea, noul preşedinte al ANPM a declarat că instituţia pe care o va conduce nu se ocupă doar de aceste probleme, subliniind că va continua să lucreze în ritmul său. „Schimbarea unui demnitar nu înseamnă ca instituţia să o ia de la zero (...) Voi continua în ritmul meu şi îmi voi pune cunoştinţele în slujba ANPM. Lucrez de 19 ani în domeniu şi sper să fac faţă cu brio“, a declarat Abos Gabor.

Noul şef al ANPM a fost, în perioada 1990-2005 inspector al Agenţiei de Protecţia Mediului Harghita. Din 2005 până în 2009 a condus Garda de Mediu Harghita, iar în timpul Guvernului PDL-PSD a fost înlocuit din funcţie. Timp de un an a lucrat în cadrul Consiliului Judeţean Harghita, iar în august 2010 a fost numit adjunct al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Protecţia Mediului.

Premierul Emil Boc l-a revocat, luni, pe Nagy Iosif, ca urmare a demisiei acestuia din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM), a informat Executivul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel