A.P.E.L. cere premierului Ponta demiterea prefectului de Neamț
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
dan_vasile_ constantin
dan_vasile_ constantin

A.P.E.L. Neamț (PDL – UNPR – PNȚCD) critică modul în care instituțiile statului sunt folosite în mod ilegal și iresponsabil de către USL în bătălia electorală și solicită primului ministru, Victor Ponta, demiterea de urgență a prefectului de Neamț, Dan Vasile Constantin, care este în același timp candidat pentru funcția de consilier județean pe listele USL Neamț, se arată într-un comunicat de presă.

Alianța Electorală Populară Progresistă Europeană Liberală (A.P.E.L.), formată din PDL – UNPR – PNȚCD, din Neamț atrage atenția asupra încălcării flagrante a legii și asupra modului în care instituțiile statului sunt folosite în mod ilegal și iresponsabil de către USL în bătălia electorală.

”Este fără precedent faptul că primul ministru, Victor Ponta, și ministrul Administrației și Internelor, Ioan Rus, au numit în funcția de prefect al jutețului Neamț pe Dan Vasile Constantin, care este în același timp și candidat pentru funcția de consilier județean pe listele USL Neamț”, se arată în comunicat.

”Conform art.17 din Legea 340/2004 replublicată și actualizată, prefectul și subprefectul NU pot fi membri unui partid politic sau al unei organizații căreia, potrivit legii, îî este aplicabil același regim juridic ca și partidelor politice, sub sancțiunea destituirii lor din funcția publică”, susțin cei de la A.P.E.L, care consideră ”numirea și activitatea „Prefectului” de Neamț, Dan Vasile Constantin, ca fiind ilegale, începând cu momentul numirii și până în prezent”.

Ca urmare, ”A.P.E.L. Neamț atenționează asupra faptului că toate documentele semnate de Dan Vasile Constantin în calitate de Prefect, inclusiv ordinele de încetare a mandatelor Primarilor care au trecut de la USL la A.P.E.L. Neamț, sunt lovite de nulitate absolută fapt care conduce la consecințe deosebit de grave” și solicită ”primului ministru respectarea legii prin demiterea de urgență a prefectului de Neamț - candidat USL - Dan Vasile Constantin și numirea unei alte persoane, independente politic, care să garanteze organizarea unor alegeri corecte în județul Neamț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel