A murit Teodor Gheorghe Negoiţă, primul român care a ajuns la Polul Nord
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Teodor Gheorghe Negoita
Teodor Gheorghe Negoita

Cercetătorul şi exploratorul Teodor Gheorghe Negoiţă, director al Institutului Român de Cercetări Polare şi preşedinte al Fundaţiei Antarctica Română, a murit miercuri, sâmbătă urmând a fi înmormântat în localitatea natală, Sascut Sat, din judeţul Bacău, au anunţat, vineri, Societatea de Geografie din România şi revista Terra Magazin.

„Dr. Teodor Gheorghe Negoiţă a fost liderul cercetării polare româneşti, căreia s-a străduit să-i sporească vizibilitatea, în special pentru Antarctica, sufletul şi inima lui. A fost, de asemenea, un bun prieten şi coleg, care ne va lipsi tuturor. Dumnezeu să-l odihnească!“, menţionează echipa Terra Magazin“.

A fost primul român care a atins Polul Nord (1995), a organizat şi condus numeroase expediţii în Arctica şi Antarctica, a reprezentat România la şedinţele Tratatului Antarctic şi a fost membru extrem de activ al Comitetului pentru Protecţia Mediului în Antarctica.

În anul 2006, Teodor Gheorghe Negoiţă a pus bazele primei şi singurei staţii de cercetări polare româneşti în Antarctica, Law-Racoviţă.

Sursa: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel