Data publicării:

A murit pictoriţa Sanda Şărămăt

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Cultura
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Pictoriţa Sanda Şărămăt s-a stins din viaţă. 

"Cu mare tristețe, deplângem plecarea dintre noi a unui artist de mare sensibilitate si valoare, d-na Alexandra Șărămăt, membră a Uniunii Artistilor Plastici din Romania, sectia Pictura. Dumnezeu s-o odihneasca in pace si lumina!", se arată într-un mesaj publicat pe Facebook. 

Într-un interviu pentru DC NEWS, Sanda Şărămăt a avut un sfat pentru tinerii care vor să urmeze o carieră în pictură. 

“De mică am avut această pasiune. În clasa a treia deja îmi doream să devin profesoară de desen pentru că nu știam ce înseamnă să fii pictor. Pe atunci, eu făceam desene tuturor colegelor – cele cerute de profesoară la școală. Toată viața mi-am dorit să fac asta și mi-am urmat visul”, a mai punctat artista. Mărturisește că cea mai mare satisfacție o are de fiecare dată când își vede o picture realizată. Nu a avut momente grele în carieră. Cu toate acestea, vorbește cu tristețe în glas că a fost un moment greu în viața ei - atunci când s-a prădit soțul ei.

Spre finalul interviului, Sanda Șărămăt a avut și un sfat pentru tinerii care vor să devină pictori: “Nu le spun decât atât – să vadă cu ochii, să picteze cu sufletul și să persevereze”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel