Data publicării:

A murit Pebbles, cel mai bătrân câine din lume

Autor: Elena Didila | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto Instagram Pebbles
Sursa foto Instagram Pebbles

Pebbles, care și-a petrecut viața ”ascultând muzică country” și ”fiind iubită”, a avut 32 de căței. Pebbles și-a petrecut ultima zi de naștere devorând gustările ei preferate, coaste.

Cel mai bătrân câine din lume a murit luni din cauze naturale, a anunțat Guinness World Records într-un comunicat oficial citat de CBS News.

Câinele, pe nume Pebbles, a murit la vârsta de 22 de ani la casa stăpânilor ei, Bobby și Julie Gregory, din Taylors, Carolina de Sud, SUA. Pebbles, care era un Toy Fox Terrier, și mai avea cinci luni până la împlinirea a 23 de ani de viață.

”Și-a petrecut zilele bucurându-se de muzica country și fiind iubită. Pebbles nu a fost doar un alt câine. Ea avea propriul ei mod de a fi și propria personalitate”, a decclarat familia Gregory.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by REMEMBERING PEBBLES (@pebbles_since_2000)

Pebbles a stabilit recordul mondial Guinness pentru cel mai bătrân câine pe 17 mai, când avea 22 de ani și 50 de zile.

Născută pe 28 martie 2000, în Long Island, New York, ea a devenit faimoasă după ce stăpânii ei și-au dat seama că Pebbles era mai în vârstă decât Toby Keith, anterior declarat cel mai bătrân câine în viață. Pebbles s-a mutat în Carolina de Sud în 2007 împreună cu familia ei. De-a lungul vieții sale, Pebbles a avut un total de 32 de căței.

În 2012, medicul veterinar a trecut-o pe Pebbles la o dietă cu hrană pentru pisici, deoarece era mai bogată în proteine ​​pe bază de carne, a spus Guinness World Records într-un comunicat de presă. 

Citește și:

Cum văd câinii lumea. Cercetătorii au intrat în mintea celui mai bun prieten al omului şi au aflat secretul

Cu toții ne-am întrebat cum văd câinii. În trecut, era o întrebare dificilă de răspuns, dar în ultimii ani Au fost efectuate studii științifice care ne-au permis să ne facem o idee despre cum este cu adevărat viziunea acestor animale. O echipă de oameni de știință a făcut un experiment inedit, folosind învățarea automată, pentru a decoda procesarea vizuală care are loc în mintea unei perechi de câini. Ei au descoperit o diferență fascinantă între percepția canină și cea umană: câinii sunt mult mai adaptați vizual la acțiuni, mai degrabă decât cine sau ce realizează acele acțiuni, scrie Jode.

Aceasta ar putea fi o piesă importantă a puzzle-ului cogniției canine, deoarece dezvăluie ce priorități are creierul unui câine când vine vorba de viziune. „Deși munca noastră se bazează pe doar doi câini, oferă dovada conceptului că aceste metode funcționează pe patrupede”, spune neurologul Erin Phillips, de la Universitatea Emory.„Sper că această lucrare ajută la deschiderea drumului pentru alți cercetători să aplice aceste metode la câini, precum și la alte specii, astfel încât să putem obține mai multe date și perspective mai bune asupra modului în care funcționează mintea diferitelor animale”.

Cercetarea a fost efectuată pe doi câini, Daisy și Bhubo. Echipa a filmat trei videoclipuri de 30 de minute, folosind un selfie stick, cu conținut specific câinilor. Aceasta a inclus câini care alergau și oamenii care interacționau cu câinii, oferindu-le animalelor de companie mâncăruri. Alte activități au inclus vehicule care trec, oameni care interacționează între ei, o căprioară care traversează o potecă, o pisică într-o casă și câini care se plimbă în lesă. Lui Daisy și Bhubo li s-au arătat fiecare aceste filme în trei sesiuni de 30 de minute, cu un total de 90 de minute, în timp ce se relaxau neîngrădit într-un aparat fMRI. Această realizare remarcabilă a fost obținută prin utilizarea tehnicilor de antrenament concepute de psihologul Gregory Berns, care a reușit pentru prima dată să efectueze un RMN unui câine complet treaz și nereținut în urmă cu un deceniu.

Cum percep câinii culorile?

Cu ani în urmă se credea că văd în alb și negru. Totuși, s-a arătat că și câinii percep culorile. Unele, cum ar fi albastrul sau galbenul, într-un mod foarte asemănător cu al nostru. Cu toate acestea, alte culori le percep diferit: verde, de exemplu, este perceput ca un galben cenușiu, iar roșu, ca un galben maroniu. Aceasta înseamnă că viziunea lor este similară cu cea a unui daltonist. 

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel