Data publicării:

A mințit China cu privire la COVID-19? Apar dovezi din Marea Britanie

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Au început să apară noi informații cu privire la primele cazuri de Coronavirus din Marea Britanie.

Noi informații încep să apară cu privire la stadiul incipient al răspândirii coronavirus în lume. 

Conform informațiilor, pe 30 ianuarie 2020, un vârstnic de 84 de ani a decedat de bronhopneumonie. Acesta se îmbolnăvise încă din luna decembrie, la șapte zile după ce a fost identificată prima persoană în focarul din Wuhan.

A avut coronavirus

Testele ulterioare, efectuate pe trupul neînsuflețit au confirmat prezența COVID-19 în țesutul său pulmonar. Astfel, acest deces cauzat de coronavirus s-a întâmplat cu peste o lună înainte de ceea ce s-a crezut că a fost prima moarte cauzată de virus în Marea Britanie, pe 2 martie 2020.

Este posibil ca Republica Populară Chineză să fi mințit

China a raportat primul deces cauzat de COVID-19 pe 7 ianuarie deși focarul noului virus a fost raportat încă din decembrie. Conform britanicilor, virusul exista în această țară din decembrie sau poate chiar mai devreme iar oficialii chinezi au încercat să acopere totul.

De asemenea, profesorul de medicină al Universității din Anglia de Est, Paul Hunter, a spus despre cazul de coronavirus: „Aceasta este o evoluție remarcabilă, deoarece arată că a existat o anumită transmitere a virusului în Marea Britanie înainte ca cineva să-și dea seama.”

Totuși, autoritățile de la vârful Regatului Unit resping încă aceste informații

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus: „Fiecare moarte este o tragedie. Nu există nicio dovadă clară că a avut loc o transmitere susținută în cadrul comunității în ianuarie 2020“, potrivit DailyMail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel