A început Saber Guardian 23, cel mai mare exerciţiu militar din România
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook MApN
Facebook MApN
Saber Guardian 2023, cel mai mare exerciţiu militar din România, are loc la Smârdan, judeţul Galaţi. 

"La exercițiul SG23 vor participa, în perioada 29 mai - 9 iunie, aproximativ 10.000 de militari, dintre care peste 5.000 de militari români, cu peste 1.700 de mijloace tehnice din țara noastră și din 13 națiuni aliate și partenere.

Exercițiul, condus de Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”, reprezintă cea mai amplă și complexă activitate multinațională de instruire din acest an și se va desfășura în poligoane și facilități militare de instruire din România.

Exercițiul a avut loc prima dată în anul 2013 și este bienal.Azi a avut loc ceremonia de deschidere a exercițiului multinațional la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”, în prezența ministrului apărării naționale, Angel Tîlvăr, și a șefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu", se arată într-o postare pe Facebook a Ministerului Apărării Naţionale. 

Până pe 9 iunie secvenţe ale acestui exerciţiu vor avea loc în 11 facilităţi de instruire din ţară respectiv Smârdan, Cincu, Babadag, Capul Midia şi în Baza 57 aeriană Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa, dar şi în facilităţile de instruire din judeţele Ialomiţa Brăila şi Tulcea, scrie Rador. 

Ce ştie Inteligenţa Artificială despre Saber Guardian 

"Exercițiul militar Saber Guardian este un exercițiu multinațional care are loc în Europa și este organizat de Forțele Armate ale Statelor Unite ale Americii, împreună cu țări partenere din cadrul NATO. Scopul principal al exercițiului Saber Guardian este de a îmbunătăți interoperabilitatea și capacitatea de răspuns comună între forțele aliate.

Exercițiul Saber Guardian a fost inițiat în 2013 și se desfășoară anual sau la intervale regulate. Participanții includ trupe și echipamente din mai multe țări, cum ar fi Statele Unite, România, Bulgaria, Ucraina, Georgia și alte state membre ale NATO și ale Parteneriatului pentru Pace. Exercițiul are loc în principal în regiunea Mării Negre și în alte zone strategice din Europa de Est.

Scopul exercițiului este de a întări parteneriatele de securitate și de a spori pregătirea și interoperabilitatea trupelor aliate în cadrul operațiilor comune. Activitățile desfășurate în cadrul exercițiului includ antrenamente tactice, exerciții de comandă și control, simulări de operațiuni de luptă și exerciții de pregătire pentru situații de criză.

Saber Guardian este un exemplu de exercițiu de securitate regională care are ca scop consolidarea capacității de apărare și răspuns comun între aliați. Prin intermediul acestui exercițiu, participanții își îmbunătățesc abilitățile militare și consolidează relațiile bilaterale și multilaterale în domeniul securității", spune ChatGPT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel