A furat vin din biserică şi l-a băut pe tot. Poliţiştii l-au prins în timp ce dormea liniştit chiar în lăcaşul de cult
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Un bărbat din Săvineşti care a spart o biserică din localitatea Dobreni a adormit în lăcaşul de cult după ce a băut vinul furat de acolo.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu, a declarat că asupra bărbatului a fost descoperită şi o icoană pe care a sustras-o din biserică, informează Agerpres.

"Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în noaptea de 21 spre 22 noiembrie, persoane necunoscute ar fi pătruns, prin efracţie, în incinta paracliserului unei biserici, din localitatea Dobreni, de unde ar fi sustras mai multe sticle de vin şi o icoană. Poliţiştii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat în vârstă de 44 de ani, din Săvineşti", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Poliţiştii continuă cercetările cu privire la săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Jaf de proporţii în Germania! Mai multe monede celtice din aur au fost furate dintr-un muzeu

O comoară din aur din perioada celtică, cu valoare de mai multe milioane de euro, a fost sustrasă marţi de spărgători care au pătruns într-un muzeu din oraşul Manching, situat în regiunea germană Bavaria Superioară, transmite Agerpres. Hoţii au pătruns în Muzeul Celţilor şi Romanilor în noaptea de luni spre marţi şi au furat obiectele din aur, a declarat poliţia bavareză.

Dispariţia comorii este un "dezastru total" pentru oraşul bavarez, a reacţionat primarul din Manching, Herbert Nerb, intervievat de Sueddeutsche Zeitung. Edilul a menţionat că hoţii au tăiat cablurile pentru a zădărnici măsurile de securitate şi pentru a putea acţiona, afirmaţie neconfirmată de poliţişti.

Cele 450 de monede de aur au fost descoperite în Manching, un oraş din apropiere de Ingolstadt, în 1999. A fost cea mai mare descoperire a unor obiecte de aur din perioada celtică realizată în secolul trecut. Obiectele au fost expuse publicului începând din 2006. Zona a fost cândva locul unei mari aşezări celtice cunoscute sub numele de Oppidum von Manching. Arheologii continuă să exploreze activ regiunea considerată de biroul bavarez pentru conservare istorică unul dintre cele mai importante situri arheologice de la nord de Alpi.

Bancomat aruncat în aer

În urmă cu mai puţin de o săptămână bancomatul unei unităţi bancare, amplasat în centrul localităţii Castelu, a fost ţinta hoţilor, fiind distrus printr-o explozie. Acesta era montat chiar lângă sediul Primăriei și în clădirea care găzduiește sediul Poliției locale din comună, potrivit România TV. De asemenea, camera video de supraveghere de pe stradă, de lângă bancomat, a fost distrusă de hoți. "Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, iar bancomatul este distrus ca urmare a unei explozii. Cercetările au fost preluate de poliţişti ai Serviciului Investigaţii Criminale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. În cauză sunt continuate cercetările în vederea stabilirii identităţii persoanelor implicate", se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa. Ancheta se află în plină desfășurare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel