A fost votat noul tarif pentru parcările din București. Nicușor Dan: Municipalitatea a ţinut cont de mesajele transmise de cetăţeni
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Nicusor_Dan_inquam_photos_octav_ganea_19637100.jpg
Nicusor_Dan_inquam_photos_octav_ganea_19637100.jpg
La propunerea viceprimarului Capitalei, Stelian Bujduveanu, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, azi, noi reguli privind plata parcărilor publice din Municipiul Bucureşti.

Noile reglementări se vor aplica de la 1 martie 2023 şi stabilesc un tarif unic, de 5 lei/h, care va cuprinde toate parcările prezente şi viitoare ce aparţin domeniului public şi privat al Municipiului Bucureşti, a anunțat, pe facebook, Nicușor Dan, primarul general al municipiului București.

De asemenea, tariful pentru riverani va fi de 50 lei/lună şi 500 lei/an, fără rezervarea locului de parcare. Tariful este aliniat cu valoarea abonamentelor pentru parcaje de reşedinţă stabilite de primăriile de sector. Se elimină, astfel, o eventuală situaţie de discriminare pentru cetăţenii care locuiesc în diferite zone ale Capitalei.

"În elaborarea proiectului, Municipalitatea a ţinut cont de mesajele transmise de cetăţeni în cadrul procesului de consultare publică. Astfel, după expirarea timpului rezervat pentru parcare, vor fi alocate 15 minute gratuite pentru efectuarea unei plăți noi sau pentru eliberarea locului de parcare", mai precizat primarul Nicușor Dan.

Modalităţile de plată a parcării sunt tichetele preplătite, tichetele eliberate de operatorul parcării, SMS-ul sau plata online, utilizând aplicaţiile specifice.

Tarifele care se vor aplica de la 1 martie 2023 sunt următoarele:

- Tarif unic de 5 lei/h, de luni până duminică, în intervalul orar 08.00-20.00.

- Abonamente pentru persoane fizice/juridice şi instituţii publice – 30 lei/zi sau 500 lei/lună.

-  Abonamente pentru riverani: 50 lei/lună şi 500 lei/an.

- Tarif unic pentru autocare: 20 lei/oră de luni până duminică.

- Tarif loc parcare pentru încărcarea autovehiculelor electrice: 500 lei/lună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel