A fost inaugurat stadionul Arcul de Triumf
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Facebook / Gabriel Toncean
Foto: Facebook / Gabriel Toncean
Astăzi s-a făcut recepția stadionului Arcul de Triumf, arenă pregătită pentru Euro 2021. 

Recepția stadionului Arcul de Triumf, a doua arenă finalizată pentru antrenamentele echipelor participante la meciurile organizate în Bucureşti la Euro 2020, devenit Euro 2021 din cauza pandemiei de COVID-19, a avut loc vineri, scrie Mediafax. 

Stadionul are 8.200 de locuri în tribune, gazon hibrid încălzit și cel mai modern centru de recuperare sportivă. Premierul Orban a declarat că acesta va fi templul rugby-ului românesc. Investiția totală este de aproape 37 milioane de euro.

Centru de recuperare sportivă 

Arcul de Triumf a fost gândit și ca un centru de recuperare sportivă, unul dintre cele mai moderne din Europa din acest moment, conform spuselor lui Gheorghe Popescu, consilierul onorific al premierului pentru organizarea EURO 2020 la Bucureşti.

Primarul Nicușor Dan a subliniat că e nevoie ca Bucureştiul pe harta marilor competiţii sportive și culturale, acest stadion fiind un pas important în acest sens.

La cât s-a ridicat investiția 

Investiția de aproape 37 milioane de euro e concretizată sub forma unui complex ce cuprinde stadionul cu 8200 locuri și gazon hibrid încălzit, un hotel, centrul ultramodern de medicină sportivă, post control antidoping, zona mass – media cu sală de conferinţă, masa presei la tribuna oficială cu 100 de locuri, 25 de posturi de comentatori radio şi TV, zona flash interviu, zonă pentru studiouri de presă etc.

Întreg complexul a fost realizat în 17 luni, cu 5 luni mai devreme decât termenul stabilit prin contract.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel