A fost găsită persoana care a manipulat accidental medicamentul din cauza căruia Simona Halep a fost depistată dopată
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Simona Halep
Facebook Simona Halep
Avocaţii Simonei Halep îşi bazează toată apărarea pe persoana care a manipulat greşit medicamentul din cauza căruia sportiva a fost găsită dopată. 

"O altă persoană a recunoscut că nu știa sau nu bănuia și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să știe sau să bănuiască deloc că a manipulat, involuntar, produse contaminate cu Evrenzo (a cărui substanță activă este Roxadustat) ingerate de Simona Halep, în contradicție cu dovezile de mare precauție ale sportivei”. Asta transmit avocaţii români şi francezi ai Simonei Halep, conform Prosport.ro

"Gradul de vinovăție sau neglijență nu este suficient de semnificativ pentru a fi determinant ca să impună vreo sancțiune Simonei Halep pentru încălcarea reglementărilor antidoping”, este solicitarea avocaţilor. 

De altfel, în urmă cu doar câteva zile Cristian Jura, judecător român la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, spunea că Simona Halep poate scăpa de suspendare, graţie unor probe care demonstrează că Roxadustatul a ajuns accidental în organismul sportivei. Acesta spunea atunci că "suspendarea poate fi redusă sau chiar anulată dacă sunt întrunite cumulativ cele două condiții prevăzute de Codul Mondial Anti-Doping, și anume să se stabilească foarte clar modul cum a pătruns substanța în organism și lipsa intenției sportivului de a lua substanța interzisă pentru îmbunătățirea performanței sportive".

Agenţia Franceză de Toxicologie şi Farmacologie a demonstrat faptul că suplimentele nutritive folosite de Simona Halep conţin compuşi care depăşesc criteriile de puritate ale substanţelor de pe etichetă, suplimentele fiind astfel modificate. 

Amintim că Simona Halep a fost depistată pozitiv la Roxadustat, o substanţă interzisă, în luna octombrie. Testul anti-doping care a pornit întregul scandal a fost realizat după eliminarea Simonei Halep de la US Open, acolo unde a fost învinsă încă din primul tur. 

De atunci, sportiva a fost suspendată provizoriu din toate competiţiile, însă nu a renunţat să îşi declare nevinovăţia şi să caute dovezi pentru a arăta asta şi forurilor internaţionale. Sportivi din întreaga lume şi-au exprimat susţinerea pentru Simona Halep în acest scandal. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel