A fost descoperită cea mai mică planetă
Data publicării:
Autor: Badoiu Raluca
WhatsApp
kepler_37b_planets_50371600
kepler_37b_planets_50371600

Corpul ceresc în cauză orbitează o stea asemănătoare cu Soarele, doar că ceva mai rece şi mai mică. Planeta se află în constelaţia Lyra, la aproximativ 210 ani lumină de Pământ şi se află în vecinătatea a alte două planete.

 Numită Kepler-37b, planeta a fost descoperită în sistemul Kepler-37 şi este doar puţin mai mare decât Luna, măsurând o treime din dimensiunile Terrei.

 Din cercetările realizate până acum, oamenii de ştiinţă şi-au putut da seama că planeta Kepler-37b este solidă, dar nu are atmosferă şi prin urmare nu poate susţine viaţa aşa cum o ştim noi. Ca mai apropiată vecină a lui Kepler-37b, planeta Kepler-37c este şi ea ceva mai mică decât Venus, măsurând aproape trei sferturi din dimensiunile Pământului, în timp ce planeta Kepler-37d, aflată ceva mai departe de Kepler-37b este de două ori mai mare ca Terra.

 Toate cele trei planete orbitează în jurul stelei lor la o distanţă mai mică decât cea dintre Soare şi Mercur, ceea ce sugerează că temperaturile sunt extrem de ridicate pe aceste 3 corpuri. De fapt, Kepler-37b parcurge orbita în doar 13 zile, având o temperatură de aproximativ 427 de grade Celsius.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel