Data actualizării:
Data publicării:

A fost arestat liderul de extremă-dreapta din Macedonia suspectat de dublă crimă

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Agerpres via Reuters
foto: Agerpres via Reuters
Ljupco Palevski ar fi omorât o fată de 14 ani și un bărbat.

Liderul unui partid de extremă dreaptă din Macedonia de Nord, care era căutat în cadrul unei anchete privind o dublă crimă, a fost arestat marţi seara în Turcia, a declarat un ministru din ţara balcanică, informează Agerpres.

Ljupco Palevski, căutat în urma emiterii unui mandat internațional de arestare din partea Skopje, este suspectat că ar fi atât instigatorul, cât și autorul crimei care a dus la decesul unei fete de 14 ani și a unui bărbat în vârstă de 74 de ani în orașul Veles din centrul Macedoniei. Descoperirea trupurilor a avut loc în ziua de duminică.

Conform informațiilor furnizate de poliție, Palevski a fost reținut în orașul turc Balikesir din nord-vestul Turciei, având în vedere că ajunsese acolo călătorind prin Serbia și Bulgaria. "Colegii din Turcia m-au informat că iniţiatorul, organizatorul, coordonatorul principal şi autorul direct (al dublei crime) a fost reţinut pe teritoriul lor", a indicat ministrul de interne al Macedoniei de Nord, Oliver Spasovski, în cadrul unei conferinţe de presă.

Bărbatul ucis datora bani unuia dintre suspecţi

Potrivit poliţiei, în aceste crime sunt implicate patru persoane, printre care tatăl fetei.

Palevski, o persoană publică, este, de asemenea, un fost om de afaceri şi proprietar de media care a participat la activităţi pro-ruse în ultimii ani.

Potrivit anchetei, bărbatul ucis datora bani unuia dintre suspecţi şi este o victimă colaterală, în măsura în care maşina lui a fost folosită pentru a o răpi pe tânără. Maşina a fost găsită ulterior carbonizată în apropierea locului unde a fost descoperit corpul adolescentei, mai scrie AFP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel