Data actualizării:
Data publicării:

A crescut consumul de chipsuri în România

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Producătorii de cartofi o duc din ce în ce mai bine. Vânzările de chipsuri depăşesc 1,9 miliarde de lei.

Crește consumul de chipsuri în România. Românii au lăsat în magazine peste 1,9 miliarde de lei anul trecut pe chipsuri, o piaţă care în ultimii ani a fost în continuă dezvoltare, arată datele companiei de cercetare Euromonitor International, conform Ziarul Financiar.

Anual, românii consumă aproximativ 21.000 de tone de chipsuri din cartofi, consumul crescând an de an începând cu 2018, conform companiei de cercetare.

Ar trebui să mâncăm chipsuri? Care este părerea specialiştilor

Argumentul cu "sunt făcuți din cartofi" nu funcționează. Chipsurile nu sunt o legumă, ci un aliment sărac în substanțe nutritive și bogat în calorii, potrivit lui Lindsay Malonde, dietetician la Cleveland Clinic. "Cea mai mare creștere a numărului de calorii din gustările copiilor din ultimii 15 ani provin din gustări sărate", spune Dr. Lenny Lesser de la Palo Alto Medical Foundation. "Chipsurile au cea mai mare concentrație de acrilamidă dintre toate alimentele testate", spune T. Koray Palazoglu, cercetător în domeniu. Acrilamida este un produs chimic creat în alimentele gătite la temperaturi înalte. Chipsurile sunt mai bogate în acrilamidă decât cartofii prăjiți. Deși studiile referitoare la acrilamidă nu au reușit să dezvăluie efectele acesteia asupra organismului, Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară a precizat că acest produs chimic poate crește riscul apariției cancerului.Altă problema a chipsurilor este că dau dependență. Specialiștii spun că pot există alte variante de gustări "crocante" care să nu fie la fel de dăunătoare pentru sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel