A claxonat și a explodat. Poveste demnă de comedie a unui membru ISIS
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Un membru ISIS a detonat din greșeală mașina capcană în care se afla, provocând moartea unui număr mare de luptători ai Statului Islamic.

Un atentator sinucigaș membru al ISIS a ucis 21 de luptători ai organizației teroriste, inclusiv pe el, după ce a declanșat accidental explozia unui automobil capcană, în Irak, potrivit Radio România Actualități.

Comandantul militar local din regiunea Samara a declarat că, aparent, atentatorul a apăsat din greșeală claxonul vehiculului pentru a-și lua astfel rămas bun de la camarazii săi militanți, uitând că dispozitivul era conectat la bombă.

Amintim că în 2019 s-a proclamat înfrângerea grupării jihadiste Stat Islamic în Siria şi sfârşitul califatului său auto-proclamat, dar pericolul reprezentat de ISIS persistă. Militanții Statului Islamic sunt încă prezenţi în zone răzleţe în Irak şi în zona deşertică din centrul Siriei.

După o perioadă de relativ calm, Statului Islamic a revenidicat dublul atac sinucigaș soldat cu cel puţin 32 de morţi și peste 100 de răniți, comis într-o piaţă din centrul Bagdadului, la data de 21 ianuarie 2021. Atacul de atunci a fost cel mai grav care a avut loc în capitala Irakului în ultimii trei ani. Cel mai recent atac sinucigaş soldat cu morţi a avut loc în capitala irakiană în ianuarie 2018, tot în Piaţa Tayaran, ucigând cel puţin 27 de oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel